Videók a céged bemutatására

2022-06-19

mutasd be cégedet

Már korábban is elmondtuk, hogy fejlett vizuális kultúra van ma Magyarországon is. Ám a sok hangos, színes mozgókép okozta alapzaj pajzsként veszi körül az embereket. S ezt a vastag pajzsot kell áttörni, hogy a céged is figyelmet kapjon…

Cégbemutató videó

Mióta világ a világ, azóta mutatják be az üzletemberek, üzletkötők a saját vállalkozásukat másoknak. Főleg a potenciális ügyfeleknek. A pszichológusok szerint az első találkozás az adott céggel döntő fontosságú. Általában a bemutatót szemlélő tudat alatt már az első néhány percben eldönti, hogy szimpatikus-e neki a cég (és az azt bemutató ember) vagy sem. Ezért szokták azt mondani, hogy 1,5-4,5 perced van arra, hogy a bemutatóddal megnyerd magadnak az ügyfelet, utána már felesleges tovább beszélned, az már nem számít semmit…

Korunk felgyorsult világában már talán ennél is kevesebb az idő az érdeklődés és a szimpátia felkeltésére. Viszont ha nem személyesen csinálod a cég bemutatót, hanem egy videóban teszed ezt meg, akkor meg tudod magadat sokszorozni, és akár egyszerre több ezer potenciális új vevőnek is be tudod magad és a cégedet mutatni a videó marketing eszköztárával!

Sok vevő is jobban szereti ezt. Könnyebben ad a figyelméből egy percet rád és a cégedre, mint egy fél órát személyes találkozón. Viszont így, hogy nem csak rád figyel, a világ összes cégével kell versenyezned. Olyan professzionálisnak kell lennie a cégbemutatódnak, hogy az tényleg felkeltse az érdeklődését ebben a hatalmas vizuális kultúra alapzajban.

Üzleti videó™ vállalkozásunk sok-sok éve segíti a kicsitől a nagyvállalatokig terjedő ügyfeleinket abban, hogy hatásosan, az érdeklődést felkeltően mutassák be a cégeiket. Ma már mindenki számára elérhető egy üzleti videó!

A cégünket bemutató videó egy rakás követelménynek kell megfeleljen. Néhány ezek közül:

  • Fel kell keltenie a figyelmet.
  • Fenn kell tartani az érdeklődést egészen a bemutató végéig (hogy lehetőség szerint ne hagyja abba a nézését előbb, mint a befejezése).
  • A megcélzott vevőközönség szokásain belül kell maradnia, mégis frappánsan, az emlékezetben megmaradó módon kell bemutatnia a céget. Mivel az emlékezetet segíti, ha több csatornán érkezik az új információ, ki kell használni, hogy mozgóképpel, színekkel, hangokkal, beszéddel, zenével, képekkel, szimbólumokkal és feliratokkal is egyszerre áraszthatjuk el az érdeklődőt. Ez a már annyiszor emlegetett vizuális kultúrának a legfontosabb mozgatórugója. S mások ugyanilyen hatásos üzeneteivel kell versenyezni.
  • Az elérni kívánt cél a bizalom megszerzése. Igen, ez egy perc alatt is lehetséges, a tudatalattink ennyi idő alatt már dönt is.

Nagyon klappolnia kell mindennek, hogy egy perc alatt meg tudjuk szerezni a jóindulatú további érdeklődést a cégünk iránt. „Jóindulatú további érdeklődés” – ez az, amit elérhetünk egy perc alatt, és ezt nevezzük ezen az első kapcsolatfelvételi szinten bizalomnak.

A cégbemutató videók sokféle arcot mutatnak. Lehetnek nagyon személyesek. Például amikor a cég alapítója mutatja meg, hogyan alakította ki a cége küldetését. A cég vezetője vagy értékesítési vezetője is elmondhatja, miben erős a vállalkozásuk, miben tudnak hasznára lenni az ügyfeleiknek. Lehet animációs, rajzfilmes bemutatót is készíteni, mert a rajzfilmek kedveltek és hatásosan képesek a rajzban lehetséges torzításokkal kiemelni a fontos dolgokat. Más vállalkozások erőssége a munkatársaik csapata, és az ő bemutatásuk, videón történő megmutatásuk a legjobb cégbemutató. A cégbemutató videók egyszerűbb válfaja, amiben nincsenek forgatott, élő személyekről készült felvételek, csak pörgős képek, feliratok és legfeljebb a gépeket, eszközöket mozgásban megmutató videó felvételek vannak. 

A weboldalak „Rólunk” blokkjában elegáns és hatásos, ha egy ilyen videót helyezünk el.  Az Üzleti videó™ a komoly szakmaitól a könnyed humoros cégbemutató videóig már minden lehetőséget kipróbált a gyakorlatban, s a Te ötletedet is meg tudjuk valósítani!

Vevővélemény videó

A bizalom ébresztésének a leghatékonyabb módja, amikor a cég egy korábbi ügyfele, vevője mondja el a véleményét a cégről. Például a weboldalakon az ilyen rövid kis videók semmi másnál nem hatékonyabban képesek felpörgetni a forgalmat! A vevők véleménye inspirálhatja a termékeink, szolgáltatásaink olyan felhasználási módját is a potenciális ügyfeleknél, amire még mi az Üzleti videó™-nál sem gondoltunk!

Nem mellesleg a cégre jellemző legfontosabb termékek, szolgáltatások megmutatása vevői tapasztalatokon, náluk elért előnyökön keresztül, az egyik leghatékonyabb módja a cég előny bemutatásának. Azaz ezek a vevővélemény videók is segítik a cégek bemutatását, megmutatását – a videó marketing használatával.

Ezeket a vevővéleményeket is professzionális szinten érdemes leforgatni, megvágni, feliratozni és az egyéb szokásos videó szerkesztéseket elvégezni. Az elkészült kis videók hasznosan vetíthetők az egyes boltokban, ügyfélvárókban. Nemcsak az eladást támogatja, hanem a kifogás kezelésben is segít, hiszen az elégedetlen ügyfél láthatja, hányan elégedettek a kapott termékkel, szolgáltatással és máris nem olyan nagy hangon fog fellépni a céggel szemben.

Toborzó videó

Amilyen nehéz kitűnni a vevőknél abból a vizuális alapzajból, ami körülvesz minket, ugyanolyan nehéz megtalálni a számunkra fontos munkatársakat is. Ma hatalmas verseny van a jó képességű munkatársakért. Ezért a cég professzionális bemutatása segíti, hogy a legjobbaknak is vonzó legyen az ajánlatunk. Az ő elérésüket szolgálja a toborzó videó.

Nemrég elhunyt neves és hosszú életet megélt közgazdászunk, Kopátsy Sándor élete utolsó éveiben már egyenesen arról beszélt, hogy a tehetségek megtalálásán és munkába állításán múlik az egyes országok jóléte. Mennyivel fontosabb nekünk, cégvezetőknek az ilyen tehetségek megtalálása! Teljesítménybérezéssel foglalkozók tudják, mennyire meg kell becsülni azt a ritka munkatársat, aki 50 vagy akár 100%-kal is többre képes, mint az átlag. 

Kreatív, innovatív vagy szellemi területen dolgozóknál viszont nem ritka az 500-1000%-os túlteljesítés sem! A cégünk jövője múlik azon, hogy a számunkra szükséges tehetségeket, talentumokat megtaláljuk és magunkhoz irányítsuk!

A tehetségek figyelmét ugyanúgy fel kell kelteni és ugyanúgy vonzóvá kell tenni számára a cégünket, mint a cégbemutató videóban. A toborzó videó is tulajdonképpen egy cégbemutató videó, csak ezen videó marketing eszköz célközönség más.

Logó animáció

Amikor a cégünkről beszélünk, akkor fontos a már korábban kialakított arculati elemek (betűtípus, színvilág, logó stb.) használata, megtartása, illetve a továbbfejlesztése a videós irányba. A leglátványosabb ilyen fejlesztés a logó animáció. Egy logó sokkal nagyobb hatást fejt ki, ha nemcsak egyszerűen előtűnik a képernyőn, hanem fokozatosan, valamilyen játékos, láványos, mozgalmas videó során áll össze a megszokott képpé. Zenével, beszéddel, a logó mellé illesztett szlogennel is lehet fokozni a hatást.

A céglogó animációt az Üzleti videó™ gyorsan készíti el és nem nagy befektetés a költsége. Elkészülte után minden videó marketing kommunikációban szinte kötelező elem a használata.

Még több érdekes információért és példáért kattints ide:

https://video-marketing.hu/videok-a-cege-bemutatasara

Hozzászólások

Helló, kedves cégben utazó!

Te most éppen az Üzleti Videológia blogját olvasod (vagy vlogját nézed). Célunk: hasznos, érdekes tartalmakkal ellátni Téged az üzleti videózás világából.

Ne elégedj meg ennyivel! Iratkozz fel most az Üzleti Videológia sorozatra, ahol különleges tippeket és az új bejegyzésekről értesítőt is kapsz a jövőben (amíg vissza nem vonod feliratkozásod).

Kattints ide és ismerd meg az Üzleti Videológiát jobban!

Videó marketing

Videók minden üzleti helyzetre!

Legújabb blogok:

Üzleti Facebookológia – Kövess!

Helló, kedves cégben utazó!

Te most éppen az Üzleti Videológia blogját olvasod (vagy vlogját nézed). Célunk: hasznos, érdekes tartalmakkal ellátni Téged az üzleti videózás világából.

Ne elégedj meg ennyivel! Iratkozz fel most az Üzleti Videológia sorozatra, ahol különleges tippeket és az új bejegyzésekről értesítőt is kapsz a jövőben (amíg vissza nem vonod feliratkozásod).

Kattints ide és ismerd meg az Üzleti Videológiát jobban!

Legyen Neked is Üzleti videód!

És ezt olvastad már?

Cégbemutató videó, hogy 2024-ben is az elsők között legyetek!

Cégbemutató videó, hogy 2024-ben is az elsők között legyetek!

Miért válasszátok az Üzleti videó Cégbemutató videóját a 2024-es marketing stratégiátok részeként? Ahogy haladunk a digitális korban, olyan elvárásokat támaszt elénk a modern világ, hogy csak kapkodjuk a fejünket! Aki lemarad, az kimarad! Tényleg! Mivel a...