Miért játszik kulcsszerepet a videó a mai marketingben?

2022-06-17

Miért játszik kulcsszerepet a videó a mai marketingben?

A videó gyorsan létfontosságú eszközzé válik a kisvállalkozások tulajdonosai számára, amely segíthet nekik a márkájuk kihasználásában, a hűség kiépítésében és az új ügyfelek megnyerésében.

Mielőtt elkezdenéd a videózást, próbáld ki néhány videó marketing tippünket, hogy a helyes útra térj.

Ahogy a mobilkommunikáció a csipogóktól az okostelefonokig fejlődött, a kisvállalkozások tulajdonosai megtanultak alkalmazkodni az eladások növelése érdekében.

Az elmúlt 10 évben az okostelefonokkal rendelkezők száma 50%-kal nőtt, ami lehetővé tette a hozzáértő cégtulajdonosok számára, hogy e-mail marketing kampányokat indítsanak, közösségi média fiókokat nyissanak és megtanuljanak facebookozni.

A TikTok-táncok, a YouTube-hírességek és a közösségi média influencerek sok kisvállalkozót arra ösztönöztek, hogy videó marketinget alkalmazzanak, és ezzel könyebben elérjék ügyfeleiket a mobilkészülékeiken.

A videó marketing jelentősége a világjárvány idején ugrásszerűen megnőtt, mivel a helyi cégek megpróbáltak üzletet csiholni, abból, hogy az ügyfeleik otthon voltak.

A videó hozzáadott értéket jelent

Kisvállalkozás-tulajdonosként valószínűleg már most is munkaerőhiányt tapasztalsz, és az elmúlt két év hatásait próbálod kiheverni. Egy újabb marketingeszköz hozzáadása a mixhez talán elgondolkodtató lehet.

A közösségi hírcsatornák rendszeres frissítése segít fellendíteni online jelenléted, de a videó még egy lépéssel tovább megy, és népszerűsége egyre növekszik. Az online videókat nézők száma 2018 óta megduplázódott.

A Wyzowl videomarketinges cég 582 marketingszakember és online fogyasztó körében végzett felmérése szerint pedig a vállalkozások közel 81%-a használ már videó marketinget arra, hogy a potenciális ügyfeleknek meséljen a márkájáról.

Ha szeretnéd megérteni, hogy a videó megfelelő-e a vállalkozásodnak, nézd meg a felvétel gomb megnyomásának néhány előnyét:

  • Működik. A Wyzowl szerint a marketingesek legalább 87%-a a befektetésük pozitív megtérülését biztosítja.
  • Javítja az SEO-t. A videó vonzó médium, mivel a közösségi média hírfolyamaiban magasan szerepel, és javíthatja a keresőmotor-optimalizálást. A videókat könnyen megoszthatod több platformon, ami segíthet csökkenteni a munkaterhelést. A videó fontos értékesítési eszköz is, mivel platformot biztosít Neked arra, hogy személyesen szólítsd meg a potenciális ügyfeleket, ráadásul alacsonyabb áron, mint a televíziós hirdetések.
  • Könnyen elkészíthető. További bónuszként a kisvállalkozóknak nincs szükségük filmes stábra a videók elkészítéséhez. Az online videók jellemzően két percnél rövidebbek, és a mobiltelefonja is képes elvégezni a munkát. Még az elfoglalt vállalkozók is felpattannak a fedélzetre.

Készíts tervet

Marketing tevékenységednek bármely összetevőjéhez hasonlóan, fontos, hogy tervet készíts a videotartalmak bevonására. Győződj meg róla, hogy figyelembe veszed a célzott demográfiai és vásárlói személyiséget, amikor a videókkal foglalkozol.

Íme öt egyszerű és kreatív videó marketing tipp, amelyek segítenek a kezdésben:

1. Történetek a közösségi médiában

Teszteld a sekély vizet egy közösségi média történetekből álló sorozat létrehozásával. A 10-15 másodperces videoklipek nem formális módja annak, hogy bevond ügyfeleidet, és mesélj nekik a termékeidről. Manapság szinte az összes népszerű közösségi médiaplatform lehetővé teszi, hogy „történetet” hozz létre. A történetek remek lehetőséget kínálnak arra, hogy gyors betekintést nyújts vállalkozásod kulisszái mögé, vagy informatív külső tartalmakra hivatkozz, és így csábítsd a vásárlói forgalmat.

2. Ajánlások

A vásárlók közel 91%-a megnéz egy online véleményt, mielőtt meglátogatna egy vállalkozást. Egy ajánlólevél vagy sikertörténet lefilmezése arra ösztönözheti a bizonytalan embereket, hogy adjanak egy tesztvezetést a márkádnak.

3. QR-kódok

Ösztönözd az embereket egy videó megtekintésére. A QR-kód nagyszerű eszköz arra, hogy az embereket bármilyen online tartalomra irányítsd, beleértve a videókat is. Célozz meg egy környéket olyan direkt postai levelezőlapokkal, amelyeken egy QR-kód szerepel, amely a legújabb videódhoz vezeti az embereket. Ha a videót egy meghatározott közönségnek forgattad, a közvetlen levelezéssel célzottan is elérheted a közönséged különböző jellemzők, például a jövedelem, az életkor és a háztartás mérete alapján.

4. Bumeráng videók

A rajzfilmekhez hasonlóan az Instagram Boomerang alkalmazása videókat készít: egy videót úgy vág meg, hogy hurokban játsszák le. Rövid és percek alatt elkészíthető.

5. Emeld ki a csapatodat

A videó ideális médium a személyiségek bemutatására. Te elvégezted a munkát, hogy összeállíts egy nagyszerű csapatot – hagyd, hogy az elkötelezettségük és az ügyfélszolgálatuk csillogjon azzal, hogy filmre veszed őket munka közben.

Az online videókban marketing szempontból az a nagyszerű, hogy nem kell a következő Steven Spielbergnek vagy Martin Scorsese-nek lenned ahhoz, hogy eredményeket érj el. Ragadd meg okostelefonod, és kezdj el kísérletezni a videó marketinggel, terjeszd hatóköröd és növeld meg a nyereséged.

Még több érdekes információért és példáért kattints ide:

https://video-marketing.hu

 

Forrás: https://www.forbes.com/sites/forbestechcouncil/2022/06/03/why-video-plays-a-key-role-in-todays-marketing-scene

Hozzászólások

Helló, kedves cégben utazó!

Te most éppen az Üzleti Videológia blogját olvasod (vagy vlogját nézed). Célunk: hasznos, érdekes tartalmakkal ellátni Téged az üzleti videózás világából.

Ne elégedj meg ennyivel! Iratkozz fel most az Üzleti Videológia sorozatra, ahol különleges tippeket és az új bejegyzésekről értesítőt is kapsz a jövőben (amíg vissza nem vonod feliratkozásod).

Kattints ide és ismerd meg az Üzleti Videológiát jobban!

Videó marketing

Videók minden üzleti helyzetre!

Legújabb blogok:

Üzleti Facebookológia – Kövess!

Helló, kedves cégben utazó!

Te most éppen az Üzleti Videológia blogját olvasod (vagy vlogját nézed). Célunk: hasznos, érdekes tartalmakkal ellátni Téged az üzleti videózás világából.

Ne elégedj meg ennyivel! Iratkozz fel most az Üzleti Videológia sorozatra, ahol különleges tippeket és az új bejegyzésekről értesítőt is kapsz a jövőben (amíg vissza nem vonod feliratkozásod).

Kattints ide és ismerd meg az Üzleti Videológiát jobban!

Legyen Neked is Üzleti videód!

És ezt olvastad már?