A Karácsony mindig izgalmas időszak egy cég életében, hiszen legtöbb esetben ilyenkor érkezik a megrendelések nagy része, ráadásul az ünnep azt is jelenti, hogy közeleg az év vége, ami számos teendővel, lezárással jár.

Az ünnepi kommunikációnak két véglete van: az egyik a kampány időszak, amikor szeretnénk maximalizálni a bevételeket, a másik a köszöntési időszak, amikor pedig megpróbáljuk elérni, hogy a vásárlók emlékezzenek ránk, jó szívvel gondoljanak ránk. Ahányféle cég, annyiféle módon csinálja. Ebben a cikkben összeszedtük, hogyan érdemes próbálkoznod a köszöntővel – szerintünk!

1) Ne küldj olyan levelet, amiben mindössze annyi szerepel, hogy Boldog Karácsonyt!

Nem elegáns megoldás, ráadásul egy átlagos ember Karácsony tájékán több tíz ilyet kap különféle cégektől, a rokonokról, barátokról nem is beszélve. Ha el akarsz veszni a tucat megoldásokban, akkor persze jó lehet, de képzeld el az alábbi beszélgetést:

– Heló, Te mit kaptál karácsonyra?

– Én? Egy új telefont, három pulcsit, egy szép faliórát és 212 levelet Boldog Karácsonyt szöveggel mindenféle cégektől, akikre nem is emlékszem!

TÖLTSD KI KARÁCSONYI KÖSZÖNTŐS KÉRDŐÍVÜNKET 2018. október 15-ig és nyerj Karácsonyi Videóképeslapot!
Kattints ide a kérdőívért!

2) A papír alapú jókívánság hátrányai:

Célba ér az kétségtelen, de szinte biztosan a szemétben végzi előbb-utóbb. Az emberek nem szoktak eltenni emlékbe egy céges képeslapot. Elolvassák, örülnek neki és kidobják!

Ha a vállalkozásod környezettudatos vagy pedig több, mint 200 helyre küldenél ilyet, akkor érdemes valamilyen online küldhető megoldásban gondolkodnod, hiszen ekkora mennyiségnél már sok alternatíva létezik, amivel a küldés / gyártás árán spórolhatsz. És ilyen beszélgetést sem szeretnél az ügyfeleid között:

– Heló, Te mit kaptál karácsonyra?

– Én? Egy új telefont, három pulcsit, egy szép faliórát és megtelt a szelektív kuka a céges képeslapokkal is. Mennyi fát vágtak ki azért, hogy a sok cég kiküldje a jókívánságait – nem is értem! És mind ugyanazt írja…

TÖLTSD KI KARÁCSONYI KÖSZÖNTŐS KÉRDŐÍVÜNKET 2018. október 15-ig és nyerj Karácsonyi Videóképeslapot!
Kattints ide a kérdőívért!

3) De akkor milyen a jó karácsonyi köszöntés?

A mai világban az igazán jó köszöntés vagy más néven: jókívánság látványos, online, hordozza a cég márkajegyeit (betű, logó, színek ilyenek), de mégsem ajánlat. Egyedi és vicces vagy meghökkentő, amire egy kicsit emlékeznek az emberek és talán még meg is osztják barátaikkal, hogy “nézd csak: ezt kaptam”.

De előtte ne felejtsd el a kérdőívet kitölteni!

Íme néhány Karácsonyi Videó Képeslap minta:

Bővebben a kiváló karácsonyi üzenetről ide kattintva tudsz tájékozódni!
Tetszett a cikk és nem akarsz lemaradni a modern vevőszerzés trendi módszereiről?
Iratkozz fel itt és cserébe adunk egy 10 részes email tanfolyamot a legfrissebb iparági hírek mellé!

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési irányelveinket ide kattintva olvashatod el (új ablakban nyílik)
Ellenőriznem kell, nem vagy-e robot!

Hozzászólások