Mi a videó marketing és miért érdemes elkezdeni?

2022-07-12

Mi a videó marketing és miért érdemes elkezdeni?

A videó marketing a videó felhasználása a figyelemfelkeltés, az elköteleződés és az értékesítés ösztönzése érdekében. Ez a digitális marketing része, bár masszív része, és átfedésben van a tartalom marketinggel.

A videó marketing ma már annyira elterjedt, hogy minden marketinges számára elengedhetetlen készség. De ez nem volt mindig így.

A videó marketing rövid története

A videó marketing 2010 körül került be a köztudatba, és csak körülbelül négy évvel később vált igazán elérhetővé a kisebb költségvetéssel rendelkezők számára.

Ma már a videó marketing minden vállalkozás számára elérhető, főképp a közösségi média fejlődésének köszönhetően.

A múltban a költség volt az egyik fő tényező, amely megakadályozta a videó marketinghez való hozzáférést. Ma már lehetséges, hogy kreatív készségek vagy nagy költségvetés nélkül, kevesebb mint 15 perc alatt stúdió minőségű videót készítsünk online.

A másik fő tényező, amely a videó marketing térnyerését elősegítette, a közösségi médiában jelentkező kereslet.

A közösségi média platformok felfedezték, hogy a videó sokkal nagyobb elkötelezettséget vált ki, mint a szöveges és képalapú posztok. Mi is ugyanezt találtuk egy nemrégiben végzett kísérlet során.

Egy videó hirdetést teszteltünk egy szöveges hirdetéssel szemben a Facebookon, és azt találtuk, hogy a videó 480%-kal több kattintást kapott, 497%-kal olcsóbb volt kattintásonként, és 280%-kal kevesebbe került leadenként.

Miért érdemes minden vállalkozásnak videóval marketingelnie?

Az internet tele van videó marketing statisztikákkal, amelyek mind ugyanazt mutatják: a videó a marketing jövője.

A Hubspot megállapította, hogy az emberek 78%-a hetente, 54%-a pedig naponta néz online videókat.

A Google kutatása szerint 10-ből 6 ember inkább néz online videókat, mint televíziót.

A YouTube azt állítja, hogy felhasználói naponta több mint 1 milliárd órányi videót néznek meg a platformon.

Ennek a növekvő keresletnek a kielégítésére a Facebook, az Instagram, a Twitter és a LinkedIn is „video first” lett, és olyan új, videóbarát helyeket hozott létre, mint az „élő” közvetítések és a „történetek”.

Ezzel párhuzamosan az olyan videó alapú platformok, mint a YouTube, a Snapchat és a TikTok népszerűsége robbanásszerűen megnőtt, és az online videó fogyasztás alapköveivé váltak.

Ezek a fejlemények együttesen azt jelentik, hogy a videókat ma már könnyebb elkészíteni, mint valaha, és népszerűbb nézni, mint valaha.

De vajon akarnak-e az emberek videó marketinget nézni? Kiderült, hogy igen.

A Hubspot megállapította, hogy a vásárlók 72%-a inkább videón keresztül tájékozódna egy termékről vagy szolgáltatásról.

Azt is felfedezték, hogy az internetezők közel 50%-a keres videókat egy termékkel vagy szolgáltatással kapcsolatban, mielőtt ellátogatna egy üzletbe.

Az Unbounce megállapította, hogy egy videó a kezdőlapon akár 80%-kal is növelheti a konverziós arányt.

Ezek a statisztikák azt mutatják, hogy a videó marketing releváns, és a mai fogyasztók értékelik. Más szóval, a videó marketinget ma már elvárják a vásárlók!

Ennek van értelme, ha a saját vásárlási szokásaidra gondolsz. Mikor vásároltál utoljára úgy, hogy előtte nem néztél meg egy videót sem a termékről?

Amit talán nem tudsz, az az, hogy a videó segít a Google-on való jobb helyezésben is.

A videó nem csak abban segít, hogy webhelyed jobb helyezést érjen el, hanem a videós előnézetek mérete és kontrasztos jellege miatt a találatokban is nagyobb láthatóságot biztosít.

Az Insivia szerint egy weboldal 53-szor nagyobb valószínűséggel kerül a Google első oldalára, ha videót tartalmaz.

Mi a helyzet a jövővel, kérdezheted. Nos, a videó (és a videó marketing alapesetben) csak egyre nagyobb lesz.

A Facebook egyik vezetője azt állítja, hogy 2030-ra a Facebook teljesen videós (és nem szöveges) lesz.

A Cisco azt állítja, hogy 2022-re az online videók a teljes fogyasztói internetforgalom több mint 82%-át teszik majd ki – 15-ször nagyobb arányban, mint 2017-ben.

Kommunikálj jól!

Miért érdemes belekezdeni a videó marketingbe?

Ha még nem szálltál fel a videó marketing vonatra, ne aggódj, sosem késő. Bizonyos értelemben nincs is igazán választásod.

A jelenlegi trendek azt mutatják, hogy a videó marketing gyorsan az online marketing meghatározó szereplőjévé válik, és nélkülözhetetlen minden olyan vállalkozás számára, amely meg akar jelenni, vagy gyarapodni akar az online térben.

Ha a videó marketingessé válás gondolata ijesztőnek tűnik, ne aggódj. Az Üzleti videónál™ mindent megtalálsz, amire szükséged van ahhoz, hogy megértsd, hogyan működik a videó marketing, és végigvezetünk a folyamat minden egyes lépésén, a célok kiválasztásától kezdve a videó elkészítéséig, terjesztéséig és a siker nyomon követéséig.

Még több érdekes információért és példáért kattints ide:

https://video-marketing.hu

Forrás: https://biteable.com/blog/video-marketing/#toc-what-is-video-marketing-and-why-do-it

Hozzászólások

Helló, kedves cégben utazó!

Te most éppen az Üzleti Videológia blogját olvasod (vagy vlogját nézed). Célunk: hasznos, érdekes tartalmakkal ellátni Téged az üzleti videózás világából.

Ne elégedj meg ennyivel! Iratkozz fel most az Üzleti Videológia sorozatra, ahol különleges tippeket és az új bejegyzésekről értesítőt is kapsz a jövőben (amíg vissza nem vonod feliratkozásod).

Kattints ide és ismerd meg az Üzleti Videológiát jobban!

Videó marketing

Videók minden üzleti helyzetre!

Legújabb blogok:

Üzleti Facebookológia – Kövess!

Helló, kedves cégben utazó!

Te most éppen az Üzleti Videológia blogját olvasod (vagy vlogját nézed). Célunk: hasznos, érdekes tartalmakkal ellátni Téged az üzleti videózás világából.

Ne elégedj meg ennyivel! Iratkozz fel most az Üzleti Videológia sorozatra, ahol különleges tippeket és az új bejegyzésekről értesítőt is kapsz a jövőben (amíg vissza nem vonod feliratkozásod).

Kattints ide és ismerd meg az Üzleti Videológiát jobban!

Legyen Neked is Üzleti videód!

És ezt olvastad már?

Toborzó videó

Toborzó videó

Ma gondoltunk egy nagyot és szokásunkhoz híven viccesre vesszük a figurát még akkor is, ha egyébként egy nagyon komoly, céges, marketinget erősítő szakmai cikket kéne írnunk Nektek! A Toborzó videók hatékonyságáról szeretnénk pár szót ejteni, de vicces hasonlatokkal,...

Cégbemutató videó, hogy 2024-ben is az elsők között legyetek!

Cégbemutató videó, hogy 2024-ben is az elsők között legyetek!

Miért válasszátok az Üzleti videó Cégbemutató videóját a 2024-es marketing stratégiátok részeként? Ahogy haladunk a digitális korban, olyan elvárásokat támaszt elénk a modern világ, hogy csak kapkodjuk a fejünket! Aki lemarad, az kimarad! Tényleg! Mivel a...