A tervezési módszer lépései (1. rész)

2022-08-24

Ahhoz, hogy a videó marketinggel a legjobb esélyed legyen a sikerre, a tervezési módszert és megfelelő eszközök használatát javasoljuk.

Az olyan dolgok, mint egy könnyen használható videó készítő, egy közösségi médianaptár és egy megfelelő előre tervező program segítenek abban, hogy a munkaterhelés kezelhető maradjon.

Ezen gyakorlati elemek mellett jó eséllyel szükséged lesz egy erős üzleti érvre is, hogy meggyőzd a vezetődet (vagy saját magadat). Ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan. Először is, a gyakorlati dolgok a módszer megtervezéséhez.

Közösségi média naptár készítése

Egy szilárd közösségi média naptár a legtöbb videó marketingterv sarokköve. Egy jó naptár lehetővé teszi, hogy időben, az utolsó pillanatban jelentkező stressz nélkül hozd létre a tartalmadat.

Amint azt már kitalálhattad, a közösségi médianaptár tartalmazza a következő hónapban vagy annál hosszabb időre tervezett tartalmak áttekintését. A naptáron belül meg kell határoznod az egyes videókkal kapcsolatos céljaidat, a célközönséged és a tervezett videók típusát.

A legtöbb videó marketinges közösségi médianaptára kétféle tartalmat fog össze: organikus és fizetett tartalmakat.

  • Az organikus tartalom azokra a videókra vonatkozik, amelyeket azzal a szándékkal osztasz meg, hogy interakcióba lépj meglévő közönségeddel. Ezek a videók gyakran kapcsolódnak meglévő közönséged érdeklődési köréhez, és valószínűleg konverzióra épülnek.
  • A fizetett tartalmak azok a videóhirdetések, amelyekért Te fizetsz valamilyen közösségi médiában. Ez leggyakrabban a Facebookon, az Instagramon és a YouTube-on történik. A fizetett hirdetéseket a tölcsér minden szintjén használhatod, az ismertségtől a megbízhatóságon át a konverzióig. Kisebb költségvetés esetén a fizetett hirdetések leggyakrabban konverzió alapúak, hogy növeljék az értékesítést.

A közösségi média marketing naptárának összeállításakor javasoljuk, hogy tervezz fizetett és organikus videós tartalmakat is.

Az előbbi segít növelni az elérésed, míg az utóbbi segít fenntartani a kapcsolatot a meglévő közönségeddel.

Ügyelj arra, hogy a fizetett videó hirdetéseket (eladásokhoz és promóciókhoz) nagyobb eseményekhez időzítsd, mint például a Black Friday, a Karácsony, az Anyák napja stb.

Ezek a legjobb napok, amikor érdemes befektetni abba, hogy minél több embert érj el, mert a vásárlási kedv is nagyobb.

Az organikus tartalmaidat gyakrabban és lehetőleg egyenletes tempóban tedd közzé, mint a hirdetéseket.

A Facebook és az Instagram algoritmusai a rendszeres posztolást nagyobb eléréssel jutalmazzák. Tapasztalataink szerint ez más csatornák esetében is így van.

A megfelelő videó marketing eszközök kiválasztása

A közösségi média irányítópult kiválasztása

Az adatok ugyanolyan fontosak a videó marketinghez, mint a hagyományosabb online marketinghez.

Egy műszerfal-eszköz vagy nyomkövető hatékony módja annak, hogy összeállítsd a közösségi média mérőszámaidat, felmérd az ROI-t, és finomítsd a videó marketinggel kapcsolatos erőfeszítéseidet. Ezek nélkül vakon fogsz futni.

A dashboard kiválasztása a következő lépés, az egyik legfontosabb szempont, hogy mennyire könnyen integrálható a csatornáiddal.

Általában a legegyszerűbb megoldás az ütemező eszköze által biztosított műszerfal használata. 

Ez biztosítja, hogy a tartalmakat és az eredményeket egy helyen könnyen össze tudd hasonlítani, emellett megkímél attól, hogy egy újabb eszközt kelljen hozzáadni a készletedhez.

Az igazán szűkös költségvetéssel rendelkezők számára lehetséges műszerfal nélkül is boldogulni.

Ha még csak most kezded, ez egy teljesen elfogadható megközelítés.

Az egyes közösségi platformokon belül könnyű jelentéseket készíteni és exportálni a legfontosabb mérőszámokat.

Mindenképpen szánj azonban időt az eredmények összeállítására és elemzésére.

A tervezési módszer lépései (2. rész)

Szívesen segítünk tervezni és megvalósítani is – még több érdekes információért és példáért kattints ide:

https://video-marketing.hu

Eredeti cikk: https://biteable.com/blog/video-marketing/#toc-planning-your-approach

Hozzászólások

Helló, kedves cégben utazó!

Te most éppen az Üzleti Videológia blogját olvasod (vagy vlogját nézed). Célunk: hasznos, érdekes tartalmakkal ellátni Téged az üzleti videózás világából.

Ne elégedj meg ennyivel! Iratkozz fel most az Üzleti Videológia sorozatra, ahol különleges tippeket és az új bejegyzésekről értesítőt is kapsz a jövőben (amíg vissza nem vonod feliratkozásod).

Kattints ide és ismerd meg az Üzleti Videológiát jobban!

Videó marketing

Videók minden üzleti helyzetre!

Legújabb blogok:

Üzleti Facebookológia – Kövess!

Helló, kedves cégben utazó!

Te most éppen az Üzleti Videológia blogját olvasod (vagy vlogját nézed). Célunk: hasznos, érdekes tartalmakkal ellátni Téged az üzleti videózás világából.

Ne elégedj meg ennyivel! Iratkozz fel most az Üzleti Videológia sorozatra, ahol különleges tippeket és az új bejegyzésekről értesítőt is kapsz a jövőben (amíg vissza nem vonod feliratkozásod).

Kattints ide és ismerd meg az Üzleti Videológiát jobban!

Legyen Neked is Üzleti videód!

És ezt olvastad már?

Cégbemutató videó, hogy 2024-ben is az elsők között legyetek!

Cégbemutató videó, hogy 2024-ben is az elsők között legyetek!

Miért válasszátok az Üzleti videó Cégbemutató videóját a 2024-es marketing stratégiátok részeként? Ahogy haladunk a digitális korban, olyan elvárásokat támaszt elénk a modern világ, hogy csak kapkodjuk a fejünket! Aki lemarad, az kimarad! Tényleg! Mivel a...