A tervezési módszer lépései (1. rész)

2022-08-24

Ahhoz, hogy a videó marketinggel a legjobb esélyed legyen a sikerre, a tervezési módszert és megfelelő eszközök használatát javasoljuk.

Az olyan dolgok, mint egy könnyen használható videó készítő, egy közösségi médianaptár és egy megfelelő előre tervező program segítenek abban, hogy a munkaterhelés kezelhető maradjon.

Ezen gyakorlati elemek mellett jó eséllyel szükséged lesz egy erős üzleti érvre is, hogy meggyőzd a vezetődet (vagy saját magadat). Ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan. Először is, a gyakorlati dolgok a módszer megtervezéséhez.

Közösségi média naptár készítése

Egy szilárd közösségi média naptár a legtöbb videó marketingterv sarokköve. Egy jó naptár lehetővé teszi, hogy időben, az utolsó pillanatban jelentkező stressz nélkül hozd létre a tartalmadat.

Amint azt már kitalálhattad, a közösségi médianaptár tartalmazza a következő hónapban vagy annál hosszabb időre tervezett tartalmak áttekintését. A naptáron belül meg kell határoznod az egyes videókkal kapcsolatos céljaidat, a célközönséged és a tervezett videók típusát.

A legtöbb videó marketinges közösségi médianaptára kétféle tartalmat fog össze: organikus és fizetett tartalmakat.

  • Az organikus tartalom azokra a videókra vonatkozik, amelyeket azzal a szándékkal osztasz meg, hogy interakcióba lépj meglévő közönségeddel. Ezek a videók gyakran kapcsolódnak meglévő közönséged érdeklődési köréhez, és valószínűleg konverzióra épülnek.
  • A fizetett tartalmak azok a videóhirdetések, amelyekért Te fizetsz valamilyen közösségi médiában. Ez leggyakrabban a Facebookon, az Instagramon és a YouTube-on történik. A fizetett hirdetéseket a tölcsér minden szintjén használhatod, az ismertségtől a megbízhatóságon át a konverzióig. Kisebb költségvetés esetén a fizetett hirdetések leggyakrabban konverzió alapúak, hogy növeljék az értékesítést.

A közösségi média marketing naptárának összeállításakor javasoljuk, hogy tervezz fizetett és organikus videós tartalmakat is.

Az előbbi segít növelni az elérésed, míg az utóbbi segít fenntartani a kapcsolatot a meglévő közönségeddel.

Ügyelj arra, hogy a fizetett videó hirdetéseket (eladásokhoz és promóciókhoz) nagyobb eseményekhez időzítsd, mint például a Black Friday, a Karácsony, az Anyák napja stb.

Ezek a legjobb napok, amikor érdemes befektetni abba, hogy minél több embert érj el, mert a vásárlási kedv is nagyobb.

Az organikus tartalmaidat gyakrabban és lehetőleg egyenletes tempóban tedd közzé, mint a hirdetéseket.

A Facebook és az Instagram algoritmusai a rendszeres posztolást nagyobb eléréssel jutalmazzák. Tapasztalataink szerint ez más csatornák esetében is így van.

A megfelelő videó marketing eszközök kiválasztása

A közösségi média irányítópult kiválasztása

Az adatok ugyanolyan fontosak a videó marketinghez, mint a hagyományosabb online marketinghez.

Egy műszerfal-eszköz vagy nyomkövető hatékony módja annak, hogy összeállítsd a közösségi média mérőszámaidat, felmérd az ROI-t, és finomítsd a videó marketinggel kapcsolatos erőfeszítéseidet. Ezek nélkül vakon fogsz futni.

A dashboard kiválasztása a következő lépés, az egyik legfontosabb szempont, hogy mennyire könnyen integrálható a csatornáiddal.

Általában a legegyszerűbb megoldás az ütemező eszköze által biztosított műszerfal használata. 

Ez biztosítja, hogy a tartalmakat és az eredményeket egy helyen könnyen össze tudd hasonlítani, emellett megkímél attól, hogy egy újabb eszközt kelljen hozzáadni a készletedhez.

Az igazán szűkös költségvetéssel rendelkezők számára lehetséges műszerfal nélkül is boldogulni.

Ha még csak most kezded, ez egy teljesen elfogadható megközelítés.

Az egyes közösségi platformokon belül könnyű jelentéseket készíteni és exportálni a legfontosabb mérőszámokat.

Mindenképpen szánj azonban időt az eredmények összeállítására és elemzésére.

A tervezési módszer lépései (2. rész)

Szívesen segítünk tervezni és megvalósítani is – még több érdekes információért és példáért kattints ide:

https://video-marketing.hu

Eredeti cikk: https://biteable.com/blog/video-marketing/#toc-planning-your-approach

Hozzászólások

Helló, kedves cégben utazó!

Te most éppen az Üzleti Videológia blogját olvasod (vagy vlogját nézed). Célunk: hasznos, érdekes tartalmakkal ellátni Téged az üzleti videózás világából.

Ne elégedj meg ennyivel! Iratkozz fel most az Üzleti Videológia sorozatra, ahol különleges tippeket és az új bejegyzésekről értesítőt is kapsz a jövőben (amíg vissza nem vonod feliratkozásod).

Kattints ide és ismerd meg az Üzleti Videológiát jobban!

Videó marketing

Videók minden üzleti helyzetre!

Legújabb blogok:

Üzleti Facebookológia – Kövess!

Helló, kedves cégben utazó!

Te most éppen az Üzleti Videológia blogját olvasod (vagy vlogját nézed). Célunk: hasznos, érdekes tartalmakkal ellátni Téged az üzleti videózás világából.

Ne elégedj meg ennyivel! Iratkozz fel most az Üzleti Videológia sorozatra, ahol különleges tippeket és az új bejegyzésekről értesítőt is kapsz a jövőben (amíg vissza nem vonod feliratkozásod).

Kattints ide és ismerd meg az Üzleti Videológiát jobban!

Legyen Neked is Üzleti videód!

És ezt olvastad már?

Üzleti videó

Időpont: i.e 40000.Helyszín: valahol a Föld nevű bolygón. - Én csinálni legjobb bunkósbot, te venni tőlem most - Hát igen, hosszú, rögös utat tett meg a reklámszakma az elmúlt pár tízezer évben.Bár az akkori körülmények közt ez valószínűleg egy hatásos...

Húsvéti Videó Képeslap

Hamarosan itt a Húsvét! Szeretjük, várjuk és imádjuk megélni minden vidám percét!  No, de milyen Ünnep ez?  Mit ünneplünk ilyenkor és hogyan lehet belefűzni a videó marketing adta lehetőségeket? Ez az ünnepünk, ünnepi „sorozatunk” az egyik legszebb példa arra, hogy...

Új év, új lendület, új célok és még újabb eszközök!

Ugye már kipihented a karácsonyi készülődés, a családi ebédek, és az újévi mulatság fáradalmait?  Csak szépen, nyugodtan, csak most kezdődött az új év, az új lehetőségek végtelen tárházával. Azért tedd meg lassan az első lépéseket, hogy aztán az év további részében 10...