Mi a videó marketing és miért érdemes elkezdeni?

2022-07-12

Mi a videó marketing és miért érdemes elkezdeni?

A videó marketing a videó felhasználása a figyelemfelkeltés, az elköteleződés és az értékesítés ösztönzése érdekében. Ez a digitális marketing része, bár masszív része, és átfedésben van a tartalom marketinggel.

A videó marketing ma már annyira elterjedt, hogy minden marketinges számára elengedhetetlen készség. De ez nem volt mindig így.

A videó marketing rövid története

A videó marketing 2010 körül került be a köztudatba, és csak körülbelül négy évvel később vált igazán elérhetővé a kisebb költségvetéssel rendelkezők számára.

Ma már a videó marketing minden vállalkozás számára elérhető, főképp a közösségi média fejlődésének köszönhetően.

A múltban a költség volt az egyik fő tényező, amely megakadályozta a videó marketinghez való hozzáférést. Ma már lehetséges, hogy kreatív készségek vagy nagy költségvetés nélkül, kevesebb mint 15 perc alatt stúdió minőségű videót készítsünk online.

A másik fő tényező, amely a videó marketing térnyerését elősegítette, a közösségi médiában jelentkező kereslet.

A közösségi média platformok felfedezték, hogy a videó sokkal nagyobb elkötelezettséget vált ki, mint a szöveges és képalapú posztok. Mi is ugyanezt találtuk egy nemrégiben végzett kísérlet során.

Egy videó hirdetést teszteltünk egy szöveges hirdetéssel szemben a Facebookon, és azt találtuk, hogy a videó 480%-kal több kattintást kapott, 497%-kal olcsóbb volt kattintásonként, és 280%-kal kevesebbe került leadenként.

Miért érdemes minden vállalkozásnak videóval marketingelnie?

Az internet tele van videó marketing statisztikákkal, amelyek mind ugyanazt mutatják: a videó a marketing jövője.

A Hubspot megállapította, hogy az emberek 78%-a hetente, 54%-a pedig naponta néz online videókat.

A Google kutatása szerint 10-ből 6 ember inkább néz online videókat, mint televíziót.

A YouTube azt állítja, hogy felhasználói naponta több mint 1 milliárd órányi videót néznek meg a platformon.

Ennek a növekvő keresletnek a kielégítésére a Facebook, az Instagram, a Twitter és a LinkedIn is „video first” lett, és olyan új, videóbarát helyeket hozott létre, mint az „élő” közvetítések és a „történetek”.

Ezzel párhuzamosan az olyan videó alapú platformok, mint a YouTube, a Snapchat és a TikTok népszerűsége robbanásszerűen megnőtt, és az online videó fogyasztás alapköveivé váltak.

Ezek a fejlemények együttesen azt jelentik, hogy a videókat ma már könnyebb elkészíteni, mint valaha, és népszerűbb nézni, mint valaha.

De vajon akarnak-e az emberek videó marketinget nézni? Kiderült, hogy igen.

A Hubspot megállapította, hogy a vásárlók 72%-a inkább videón keresztül tájékozódna egy termékről vagy szolgáltatásról.

Azt is felfedezték, hogy az internetezők közel 50%-a keres videókat egy termékkel vagy szolgáltatással kapcsolatban, mielőtt ellátogatna egy üzletbe.

Az Unbounce megállapította, hogy egy videó a kezdőlapon akár 80%-kal is növelheti a konverziós arányt.

Ezek a statisztikák azt mutatják, hogy a videó marketing releváns, és a mai fogyasztók értékelik. Más szóval, a videó marketinget ma már elvárják a vásárlók!

Ennek van értelme, ha a saját vásárlási szokásaidra gondolsz. Mikor vásároltál utoljára úgy, hogy előtte nem néztél meg egy videót sem a termékről?

Amit talán nem tudsz, az az, hogy a videó segít a Google-on való jobb helyezésben is.

A videó nem csak abban segít, hogy webhelyed jobb helyezést érjen el, hanem a videós előnézetek mérete és kontrasztos jellege miatt a találatokban is nagyobb láthatóságot biztosít.

Az Insivia szerint egy weboldal 53-szor nagyobb valószínűséggel kerül a Google első oldalára, ha videót tartalmaz.

Mi a helyzet a jövővel, kérdezheted. Nos, a videó (és a videó marketing alapesetben) csak egyre nagyobb lesz.

A Facebook egyik vezetője azt állítja, hogy 2030-ra a Facebook teljesen videós (és nem szöveges) lesz.

A Cisco azt állítja, hogy 2022-re az online videók a teljes fogyasztói internetforgalom több mint 82%-át teszik majd ki – 15-ször nagyobb arányban, mint 2017-ben.

Kommunikálj jól!

Miért érdemes belekezdeni a videó marketingbe?

Ha még nem szálltál fel a videó marketing vonatra, ne aggódj, sosem késő. Bizonyos értelemben nincs is igazán választásod.

A jelenlegi trendek azt mutatják, hogy a videó marketing gyorsan az online marketing meghatározó szereplőjévé válik, és nélkülözhetetlen minden olyan vállalkozás számára, amely meg akar jelenni, vagy gyarapodni akar az online térben.

Ha a videó marketingessé válás gondolata ijesztőnek tűnik, ne aggódj. Az Üzleti videónál™ mindent megtalálsz, amire szükséged van ahhoz, hogy megértsd, hogyan működik a videó marketing, és végigvezetünk a folyamat minden egyes lépésén, a célok kiválasztásától kezdve a videó elkészítéséig, terjesztéséig és a siker nyomon követéséig.

Még több érdekes információért és példáért kattints ide:

https://video-marketing.hu

Forrás: https://biteable.com/blog/video-marketing/#toc-what-is-video-marketing-and-why-do-it

Hozzászólások

Helló, kedves cégben utazó!

Te most éppen az Üzleti Videológia blogját olvasod (vagy vlogját nézed). Célunk: hasznos, érdekes tartalmakkal ellátni Téged az üzleti videózás világából.

Ne elégedj meg ennyivel! Iratkozz fel most az Üzleti Videológia sorozatra, ahol különleges tippeket és az új bejegyzésekről értesítőt is kapsz a jövőben (amíg vissza nem vonod feliratkozásod).

Kattints ide és ismerd meg az Üzleti Videológiát jobban!

Videó marketing

Videók minden üzleti helyzetre!

Legújabb blogok:

Üzleti Facebookológia – Kövess!

Helló, kedves cégben utazó!

Te most éppen az Üzleti Videológia blogját olvasod (vagy vlogját nézed). Célunk: hasznos, érdekes tartalmakkal ellátni Téged az üzleti videózás világából.

Ne elégedj meg ennyivel! Iratkozz fel most az Üzleti Videológia sorozatra, ahol különleges tippeket és az új bejegyzésekről értesítőt is kapsz a jövőben (amíg vissza nem vonod feliratkozásod).

Kattints ide és ismerd meg az Üzleti Videológiát jobban!

Legyen Neked is Üzleti videód!

És ezt olvastad már?

Logó animációs videó, avagy a 2D korszaka lezárult?

Logó animációs videó, avagy a 2D korszaka lezárult?

3D logó animáció Friss hírrel érkezünk ebben a blogban, nem mintha nem tudnátok Ti is, merre tart a világ marketing fronton! 🙂 Évek óta egy új divat hódít, amit mi is nagyon szeretünk és persze nem vagyunk restek alkalmazni és előállítani sem: 3D logó...

Toborzó videó

Toborzó videó

Ma gondoltunk egy nagyot és szokásunkhoz híven viccesre vesszük a figurát még akkor is, ha egyébként egy nagyon komoly, céges, marketinget erősítő szakmai cikket kéne írnunk Nektek! A Toborzó videók hatékonyságáról szeretnénk pár szót ejteni, de vicces hasonlatokkal,...

Cégbemutató videó, hogy 2024-ben is az elsők között legyetek!

Cégbemutató videó, hogy 2024-ben is az elsők között legyetek!

Miért válasszátok az Üzleti videó Cégbemutató videóját a 2024-es marketing stratégiátok részeként? Ahogy haladunk a digitális korban, olyan elvárásokat támaszt elénk a modern világ, hogy csak kapkodjuk a fejünket! Aki lemarad, az kimarad! Tényleg! Mivel a...