Szakértői videó – Miért nem hagyhatod ki a szakértői videókat a marketing stratégiából?

2024-07-22

Helló, kedves olvasó! Üdvözlünk a 21. század marketing-játszóterén, ahol az ügyfelek figyelmének megragadása olyan kihívás, mint macskát fürdetni. 

Ebben a zajos világban, ahol a TikTok-on egy macska néha több lájkot kap, mint egy Nobel-díjas beszéde, muszáj valami igazán ütőssel előállni. 

Itt lép a képbe az Üzleti videó Szakértői videója. Igen, tudjuk, máris kíváncsi vagy, miért is érdemes ezzel foglalkozni, szóval ülj le, vedd az öledbe a popcorn-t, és olvass tovább!

Mi is az a Szakértői videó?

Szokásunkhoz híven és a megszokott laza, mégis hiteles módon ebben a blogban mutatjuk meg Neked, mi hogyan látjuk ezt a típust.

Először is, képzeld el, hogy egy szakállas bölcs professzor, aki olyan dolgokat mond el neked, amitől leesik az állad, és hirtelen megvilágosodsz, egy videóban nyilvánul meg.

Most kicsit elvittük a fantáziádat, de szándékosan! Lehet ez a bölcs prof egy cégvezető is, egy feltaláló, egy új tevékenység kezdeményezője, egy új termék tulajdonosa, de akár a szomszéd újságos bódé tulajdonosa is, aki valami nagyon merészet álmodott meg!

A lényeg, hogy ért ahhoz, amit csinál!

Nos, a Szakértői videó valami ilyesmi! Egy vagány videó, ahol egy szakértő mondja el neked a tutit. És ami a legjobb: ez a szaki lehet, hogy valójában egy laza srác, aki imád biciklizni és Star Wars-rajongó. Mert igen, a hitelesség sokféle arcot ölthet!

Miért olyan fontos ez videó formájában? Erről már sokszor írtunk Neked…

Kapaszkodj! Egy friss kutatás szerint az emberek 76%-a inkább néz meg egy videót, mint hogy olvasson egy hosszú szöveget. Tudjuk, ironikus, hogy pont ezt egy hosszú cikkben mondjuk el neked, de maradj velünk, kitartás! A videók királyai a tartalomnak, és nem véletlenül. Az emberek vizuális lények, és imádják, ha egy karizmatikus szakértő közvetlenül hozzájuk beszél.

A szakértői videó: A hitelesség csúcsa

Gondolj bele! Ha látod, hogy egy szakértő elmondja neked, miért érdemes az ő terméküket vagy szolgáltatásukat választanod, az sokkal meggyőzőbb, mint egy száraz reklámszöveg. Ez nem egy szokásos „Vásárolj most!” üzenet. Ez inkább egy „Hé, figyelj, elmagyarázom, miért jó neked ez a cucc!” üzenet.

Hogyan működik ez a varázslat?

  1. Figyelemfelkeltés: Egy ütős nyitóképpel és zenével indulunk, hogy rögtön magával ragadjon a néző.
  2. Érdeklődés fenntartása: A szakértő bemutatkozik, de nem unalmasan. Talán elmesél egy vicces történetet vagy egy érdekes anekdotát.
  3. Információ átadása: Ez a lényeg! Itt jönnek a hasznos tippek, trükkök és tanácsok. És mindezt úgy, hogy közben nem ásítozol, hanem lelkesen figyelsz.
  4. Hitelesség növelése: A szakértő megosztja saját tapasztalatait és eredményeit. Ekkor már nem csak hallgatod, hanem bízol is benne.
  5. Call to action: A végén pedig jön a varázsszó: „Ha többet szeretnél tudni, kattints ide!” Mert ugye, ki ne szeretne többet tudni egy ilyen karizmatikus szakértőtől?

Miért pont most?

Mert a jövő már itt van! A marketing videók nem csak trendik, hanem alapvetőek. Olyanok, mint a reggeli kávé: egyszerűen nem indulhat nélkülük a nap. Ha nem használod ki a videók nyújtotta lehetőségeket, az olyan, mintha visszautasítanál egy ingyen jegyet a kedvenc koncertedre.

Vicces, de komoly eredményeket szül!

A szakértői videók nem csak a figyelmet ragadják meg, hanem valódi eredményeket hoznak. Nézd csak meg a statisztikákat: az ilyen típusú tartalmak növelik az elköteleződést, javítják a konverziós arányokat és még a SEO-d is hálás lesz érte.

Szóval, kedves marketingmágusok, itt az idő, hogy fejest ugorjatok a Szakértői videók világába! Mert nincs is jobb annál, mint amikor a szakértők segítenek eladni a termékedet úgy, hogy közben a nézők is jól szórakoznak. És ne feledd: a jó marketing nem csak informál, hanem szórakoztat is!

Most pedig irány a kamera elé, és mutasd meg a világnak, milyen menő szakértő vagy! 

Ja, nem is! Irány a mi kameránk elé, hiszen mi nem csak leírjuk, ami a legjobb, meg is valósítjuk azt, Neked csak telefont kell emelni és megtenni az első lépést a fejlődés felé!

Még több érdekes információért és példáért kattints ide:

https://video-marketing.hu/videok-a-termek-vagy-szolgaltatas-bemutatasara/szakertoi-video/

Hozzászólások

Helló, kedves cégben utazó!

Te most éppen az Üzleti Videológia blogját olvasod (vagy vlogját nézed). Célunk: hasznos, érdekes tartalmakkal ellátni Téged az üzleti videózás világából.

Ne elégedj meg ennyivel! Iratkozz fel most az Üzleti Videológia sorozatra, ahol különleges tippeket és az új bejegyzésekről értesítőt is kapsz a jövőben (amíg vissza nem vonod feliratkozásod).

Kattints ide és ismerd meg az Üzleti Videológiát jobban!

Videó marketing

Videók minden üzleti helyzetre!

Legújabb blogok:

Üzleti Facebookológia – Kövess!

Helló, kedves cégben utazó!

Te most éppen az Üzleti Videológia blogját olvasod (vagy vlogját nézed). Célunk: hasznos, érdekes tartalmakkal ellátni Téged az üzleti videózás világából.

Ne elégedj meg ennyivel! Iratkozz fel most az Üzleti Videológia sorozatra, ahol különleges tippeket és az új bejegyzésekről értesítőt is kapsz a jövőben (amíg vissza nem vonod feliratkozásod).

Kattints ide és ismerd meg az Üzleti Videológiát jobban!

Legyen Neked is Üzleti videód!

És ezt olvastad már?

Az Üzleti videó és a Termékbemutatók! Olyan ez, mint egy jó házasság!

Az Üzleti videó és a Termékbemutatók! Olyan ez, mint egy jó házasság!

Ahogy egyre inkább digitalizálódik a világ, és az emberek egyre kevesebb időt töltenek a hagyományos hirdetéseket nézegetve, az üzleti videók váltak a cégek új sztárjává.  Miért?  Mert a termékbemutató videók olyanok, mint a Tinder a marketing világában - ha jól...