Helyi videó marketing: 4 nyerő tipp, hogy sikeres legyél videóval

2022-06-30

helyi videó marketing

A YouTube 2005-ös megjelenése óta a videó marketing elterjedtsége és hatása az egekbe szökött.

A YouTube megváltoztatta a játékszabályokat azzal, hogy lehetővé tette a hétköznapi felhasználók számára, hogy közvetlenül a keresőmotoron belül töltsék fel, tegyék közzé és értékesítsék videó tartalmaikat.

Ma már több mint 2,6 milliárd ember használja a platformot.

És a YouTube nem az egyetlen játékos a városban.

A Vimeo, a TikTok, a Facebook és az Instagram is rendelkezik hatékony videomarketing funkciókkal, amelyek segítségével a vállalkozások megtalálhatóak.

A helyi vállalkozások a videó marketing segítségével növelhetik a forgalmat, több ügyfelet érhetnek el, és növekedhetnek online.

Íme négy eszköz a helyi videó marketing-stratégia kialakításához.

A videó marketing értéke a helyi vállalkozások számára

A videó erőteljes médium a helyi vállalkozások számára.

Bár sokan azt feltételezhetik, hogy a videó marketing inkább az online vállalkozások területe, a videó marketingnek számos előnye van a helyi szektorban.

A helyi videó marketing előnyei

  • Weboldal-forgalom: A videók online közzététele és a kattintásra való optimalizálás több felhasználót irányíthat közvetlenül a weboldaladra.
  • Bevételnövekedés: A videó marketing befolyásolhatja a vásárlási döntéseket, és növelheti a helyi vállalkozásod bevételeit.
  • Márkaismertség: A videó több felhasználó számára teszi elérhetővé vállalkozásod a platformok szélesebb körén keresztül, ami hozzájárul annak ismertségéhez.
  • Bizalom és tekintély: Az értékes tartalmak közzététele bizalmat építhet közönséged körében, és tekintélyt kölcsönözhet vállalkozásodnak.
  • Keresőmotor-optimalizálás (SEO): A videók beágyazása a weboldalakba és cikkekbe segíthet abban, hogy a webhelyed megjelenjen a Google organikus vagy képi keresőjében.
  • Visszautalások: A videók értéket adhatnak a tartalomhoz, és arra ösztönözhetnek más webhelyeket, hogy visszalinkeljék a tiédet, ami jót tesz a SEO-nak és a hivatkozási forgalomnak is.
  • E-mail marketing: A videók remekül kiegészítik az e-mail marketing kampányokat, mivel nagyobb elkötelezettséget és több kattintást eredményeznek.
  • Hirdetés: Számos videoplatform kínál fizetett hirdetési lehetőségeket, hogy még több kattintást és bevételt generáljon.
  • Helyi jelenlét: A közösségedről vagy a helyi eseményekről szóló videók közzététele segíthet abban, hogy több ügyfelet vonzz be a területeden, még akkor is, ha online hirdetsz.
  • Relevancia: A releváns és vonzó videók készítése tovább támogathatja meglévő marketingkampányod, bemutathatja a felhasználóknak a vállalkozásod, és javíthatja digitális lábnyomot.

Hogyan nyerhetsz a helyi videó marketinggel?

A legújabb tanulmányok azt mutatják, hogy a nézők 70%-a vásárolt márkától, miután látta annak videó tartalmát a YouTube-on.

A lehetőség megérett a videó marketingre, még a helyi vállalkozások számára is.

Íme néhány módszer, amellyel a videót helyi vállalkozásod számára is hasznossá teheted.

1. Növeld a forgalmat oktatóvideókkal

Sok kisvállalkozás küzd az organikus webhely forgalom növelésével, mivel korlátozottak az erőforrásaik és az elérésük. A Te helyi vállalkozásod potenciálisan több látogatót vezethet a SEO-n keresztül oktatási médiatartalmakkal.

A felhasználók aktívan keresnek információkat az interneten.

Ha az érdeklődési körüknek megfelelő oktatási tartalmakat tudsz közzétenni és forgalmazni, akkor a keresőmotorok, például a Google és a YouTube erejét kihasználva növelheted weboldalad forgalmát.

Az olyan eszközök, mint a Semrush és a TubeBuddy lehetővé teszik a felhasználók által a Google-on és a YouTube-on keresett kulcsszavak kutatását.

A kifejezések volumene és a verseny szintje alapján készíthetsz ezekre a témákra irányuló videókat.

Tegyük fel például, hogy Te egy kis ügyvédi irodát vezetsz.

Létrehozhatsz oktatási célú videókat:

  • „tippek válóperes ügyvéd felfogadásához” (260 keresés havonta).
  • „válási közvetítési tippek és trükkök” (170 keresés havonta).
  • „örökbefogadási törvények” (390 keresés havonta).

A YouTube-on optimalizálni kell a videó címét, leírását és címkéit azokra a kulcsszavakra, amelyekre a rangsorolást reméli.

Ezután közzéteheted a videód a YouTube-on, utána beágyazhatod a videót a weboldaladra is.

Ez segíthet a webhelyére irányuló organikus forgalom növelésében, és növelheti webhelye tekintélyét az iparágon belül.

2. Építs bizalmat a terméked bemutatásával

A mai fogyasztók egyre szkeptikusabbak az „átverésekkel” és a hamis hirdetési állításokkal szemben.

A művelt fogyasztók nagyobb valószínűséggel fektetnek be olyan márkákba, amelyeket ismernek és amelyekben megbíznak.

A videó marketing nagyszerű módja lehet a márkád iránti bizalom kiépítésének.

A termék demók és bemutatók lehetővé teszik, hogy bemutasd termékeid előnyeit és jellemzőit.

Megmutathatod a potenciális vásárlóknak, hogyan élvezhetik a terméked, hogyan használhatják az egyes funkciókat, és hogyan alkalmazhatják azt a mindennapi életükben. Néha jobb megmutatni, mint elmondani!

Ahol a weboldali szövegek vagy blogcikkek nem elegendőek, a termékbemutató videók hozzáadása arra ösztönözheti az ügyfeleket, hogy Tőled vásároljanak.

Ha tehát valaki meglátogatja az üzletedet, és később megnézi a weboldaladat, egy hasznos videó elég lehet ahhoz, hogy vásárlásra csábítsa.

Továbbá, ha találsz olyan kulcsszavakat, amelyeket megcélozhatsz a videódban, akkor a Google és a YouTube rangsorában is előkelőbb helyre kerülhet a videód.

Ha rendelkezel e-kereskedelmi funkciókkal, ez jó módja lehet az online értékesítés ösztönzésének.

3. A videótartalmak újrafelhasználása a közösségi médiában

A kis helyi vállalkozások egyedi kihívásokkal néznek szembe a marketing terén.

Gyakran kisebb a piac, és a helyi verseny éles lehet.

Ha ehhez hozzávesszük, hogy sok kisvállalkozás szűkös marketing forrásokkal rendelkezik, még fontosabb, hogy a lehető legtöbbet hozd ki a pénzedből.

Itt jön a képbe a tartalom újrahasznosítása.

A repurposinggel lényegében „újrahasználhatod” a videótartalmad több platformon is, ahelyett, hogy egyedi videó eszközöket kellene készítened.

Íme egy példa arra, hogyan működik ez:

  • Te egy Facebook Live videós bejelentkezést tartasz helyi vállalkozásod Facebook-oldalán keresztül.
  • Ezután letöltöd a Facebook Live videót a számítógépedre, hogy később feltöltsd a YouTube-ra. 
  • Szerkeszted a videót, és közzéteszed a YouTube-on, miközben az egyes videoklipeket a közösségi médiában is elmented.
  • Ezeket a videoklipeket újra megoszthatod a LinkedIn, Instagram, Twitter és Facebook oldalakon.
  • Ha már élőben van, a YouTube-videót beágyazod a legújabb blogcikkedbe.
  • Ezután a blog cikket összekapcsolod az e-mail marketing kampányával.

Ebben az esetben egyetlen videót több tartalommá alakítasz, amelyet hét különböző platformon (YouTube, Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram, weboldal és e-mail) is használhatsz. Láthatod, hogy ez jelentős idő- (és pénz-) megtakarítást jelent a videó marketing erőfeszítései során.

live

 

4. Növeld a kapcsolatot céges életrajzokkal és ajánlásokkal 

Az ügyfelek gyakran szoros kapcsolatot szeretnének érezni a márkával, amelytől vásárolni szeretnének.

Ez különösen igaz lehet a helyi közösségükhöz közelebb álló helyi vállalkozásokra. A videó tartalmak segíthetnek ápolni ezt a kapcsolatot.

Van néhány olyan típusú videó ötlet, amelyekkel kapcsolatot építhet az ügyfeleiddel:

Csapat életrajzok

A vállalkozásod tagjai osszanak meg érdekes tényeket szenvedélyeikről, tapasztalataikról és hobbijaikról, hogy kapcsolatot építsenek a felhasználók és a céged között.

Ajánlások

Kérdezd meg meglévő ügyfeleidet, hogy szeretnének-e videós ajánlásokat készíteni termékeidnek vagy szolgáltatásaidnak értékeléséről. Ez segíthet a potenciális ügyfelek bizalmának kiépítésében.

Interjúk

Szervezz „kérdezz egy szakembert” interjúkat, hogy a leendő ügyfelek többet tudjanak meg a Te iparágodról, kínálatodról és/vagy vállalatodról.

Bemutatók

Mutasd be szolgáltatásod vagy terméked működés közben, szakértő által vezetett bemutatóval (lehet élő vagy előre felvett).

Rendezvény-összefoglaló

Ha a helyi területen népszerű rendezvény van, fontold meg, hogy rögzíted tapasztalataidat, és hozzáteszed-e kommentárodat az eseményt követő összefoglalóhoz. Az esemény népszerűségétől függően kereshető a Google-ön  vagy a YouTube-on.

Közösségi szerepvállalás

Tart vállalkozásod önkéntes rendezvényeket, ösztöndíjakat, vagy más módon vesz részt a helyi közösségben? Mutasd meg csapatod akció közben, rögzítsd munkájukat, és mutasd be azt a weboldalodon egy Közösségi kezdeményezések fülön.

Facebook Live

A Facebook Live olyan valós idejű elkötelezettséget kínál, amelyet sok más platformon nem érhetsz el. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy élő, digitális környezetben kommentáljanak, kérdéseket tegyenek fel, és kapcsolatba lépjenek Veled. A videó tartalmak személyes jelleget kölcsönöznek marketingednek. Ápold ezt a kapcsolatot a leendő ügyfelekkel, és ez inspirálhatja őket arra, hogy meglátogassák helyi vállalkozásodat vagy online üzletedet.

Használd a videó marketinget, hogy több helyi ügyfelet érj el!

A videó marketing nem csak az online vállalkozások területe.

A helyi vállalkozások is egyedi módon profitálhatnak a videóból.

Bár a cél nem feltétlenül az online értékesítés, a videó marketing ápolhatja a kapcsolatot, a bizalmat és az elkötelezettséget a leendő ügyfelekkel.

Számos kreatív módja van a videó marketing használatának helyi vállalkozásodban.

Legyen szó oktatási videókról, csapatélet rajzokról, Facebook Live-ról vagy más médiumról, a videó nagyszerű módja annak, hogy megerősítse online és helyi jelenlétedet.

Még több érdekes információért és példáért kattints ide:

https://video-marketing.hu

Forrás: https://www.searchenginejournal.com/local-video-marketing-tips/449130/

Hozzászólások

Helló, kedves cégben utazó!

Te most éppen az Üzleti Videológia blogját olvasod (vagy vlogját nézed). Célunk: hasznos, érdekes tartalmakkal ellátni Téged az üzleti videózás világából.

Ne elégedj meg ennyivel! Iratkozz fel most az Üzleti Videológia sorozatra, ahol különleges tippeket és az új bejegyzésekről értesítőt is kapsz a jövőben (amíg vissza nem vonod feliratkozásod).

Kattints ide és ismerd meg az Üzleti Videológiát jobban!

Videó marketing

Videók minden üzleti helyzetre!

Legújabb blogok:

Üzleti Facebookológia – Kövess!

Helló, kedves cégben utazó!

Te most éppen az Üzleti Videológia blogját olvasod (vagy vlogját nézed). Célunk: hasznos, érdekes tartalmakkal ellátni Téged az üzleti videózás világából.

Ne elégedj meg ennyivel! Iratkozz fel most az Üzleti Videológia sorozatra, ahol különleges tippeket és az új bejegyzésekről értesítőt is kapsz a jövőben (amíg vissza nem vonod feliratkozásod).

Kattints ide és ismerd meg az Üzleti Videológiát jobban!

Legyen Neked is Üzleti videód!

És ezt olvastad már?

Cégbemutató videó, hogy 2024-ben is az elsők között legyetek!

Cégbemutató videó, hogy 2024-ben is az elsők között legyetek!

Miért válasszátok az Üzleti videó Cégbemutató videóját a 2024-es marketing stratégiátok részeként? Ahogy haladunk a digitális korban, olyan elvárásokat támaszt elénk a modern világ, hogy csak kapkodjuk a fejünket! Aki lemarad, az kimarad! Tényleg! Mivel a...