Miért játszik kulcsszerepet a videó a mai marketingben?

2022-06-17

Miért játszik kulcsszerepet a videó a mai marketingben?

A videó gyorsan létfontosságú eszközzé válik a kisvállalkozások tulajdonosai számára, amely segíthet nekik a márkájuk kihasználásában, a hűség kiépítésében és az új ügyfelek megnyerésében.

Mielőtt elkezdenéd a videózást, próbáld ki néhány videó marketing tippünket, hogy a helyes útra térj.

Ahogy a mobilkommunikáció a csipogóktól az okostelefonokig fejlődött, a kisvállalkozások tulajdonosai megtanultak alkalmazkodni az eladások növelése érdekében.

Az elmúlt 10 évben az okostelefonokkal rendelkezők száma 50%-kal nőtt, ami lehetővé tette a hozzáértő cégtulajdonosok számára, hogy e-mail marketing kampányokat indítsanak, közösségi média fiókokat nyissanak és megtanuljanak facebookozni.

A TikTok-táncok, a YouTube-hírességek és a közösségi média influencerek sok kisvállalkozót arra ösztönöztek, hogy videó marketinget alkalmazzanak, és ezzel könyebben elérjék ügyfeleiket a mobilkészülékeiken.

A videó marketing jelentősége a világjárvány idején ugrásszerűen megnőtt, mivel a helyi cégek megpróbáltak üzletet csiholni, abból, hogy az ügyfeleik otthon voltak.

A videó hozzáadott értéket jelent

Kisvállalkozás-tulajdonosként valószínűleg már most is munkaerőhiányt tapasztalsz, és az elmúlt két év hatásait próbálod kiheverni. Egy újabb marketingeszköz hozzáadása a mixhez talán elgondolkodtató lehet.

A közösségi hírcsatornák rendszeres frissítése segít fellendíteni online jelenléted, de a videó még egy lépéssel tovább megy, és népszerűsége egyre növekszik. Az online videókat nézők száma 2018 óta megduplázódott.

A Wyzowl videomarketinges cég 582 marketingszakember és online fogyasztó körében végzett felmérése szerint pedig a vállalkozások közel 81%-a használ már videó marketinget arra, hogy a potenciális ügyfeleknek meséljen a márkájáról.

Ha szeretnéd megérteni, hogy a videó megfelelő-e a vállalkozásodnak, nézd meg a felvétel gomb megnyomásának néhány előnyét:

  • Működik. A Wyzowl szerint a marketingesek legalább 87%-a a befektetésük pozitív megtérülését biztosítja.
  • Javítja az SEO-t. A videó vonzó médium, mivel a közösségi média hírfolyamaiban magasan szerepel, és javíthatja a keresőmotor-optimalizálást. A videókat könnyen megoszthatod több platformon, ami segíthet csökkenteni a munkaterhelést. A videó fontos értékesítési eszköz is, mivel platformot biztosít Neked arra, hogy személyesen szólítsd meg a potenciális ügyfeleket, ráadásul alacsonyabb áron, mint a televíziós hirdetések.
  • Könnyen elkészíthető. További bónuszként a kisvállalkozóknak nincs szükségük filmes stábra a videók elkészítéséhez. Az online videók jellemzően két percnél rövidebbek, és a mobiltelefonja is képes elvégezni a munkát. Még az elfoglalt vállalkozók is felpattannak a fedélzetre.

Készíts tervet

Marketing tevékenységednek bármely összetevőjéhez hasonlóan, fontos, hogy tervet készíts a videotartalmak bevonására. Győződj meg róla, hogy figyelembe veszed a célzott demográfiai és vásárlói személyiséget, amikor a videókkal foglalkozol.

Íme öt egyszerű és kreatív videó marketing tipp, amelyek segítenek a kezdésben:

1. Történetek a közösségi médiában

Teszteld a sekély vizet egy közösségi média történetekből álló sorozat létrehozásával. A 10-15 másodperces videoklipek nem formális módja annak, hogy bevond ügyfeleidet, és mesélj nekik a termékeidről. Manapság szinte az összes népszerű közösségi médiaplatform lehetővé teszi, hogy „történetet” hozz létre. A történetek remek lehetőséget kínálnak arra, hogy gyors betekintést nyújts vállalkozásod kulisszái mögé, vagy informatív külső tartalmakra hivatkozz, és így csábítsd a vásárlói forgalmat.

2. Ajánlások

A vásárlók közel 91%-a megnéz egy online véleményt, mielőtt meglátogatna egy vállalkozást. Egy ajánlólevél vagy sikertörténet lefilmezése arra ösztönözheti a bizonytalan embereket, hogy adjanak egy tesztvezetést a márkádnak.

3. QR-kódok

Ösztönözd az embereket egy videó megtekintésére. A QR-kód nagyszerű eszköz arra, hogy az embereket bármilyen online tartalomra irányítsd, beleértve a videókat is. Célozz meg egy környéket olyan direkt postai levelezőlapokkal, amelyeken egy QR-kód szerepel, amely a legújabb videódhoz vezeti az embereket. Ha a videót egy meghatározott közönségnek forgattad, a közvetlen levelezéssel célzottan is elérheted a közönséged különböző jellemzők, például a jövedelem, az életkor és a háztartás mérete alapján.

4. Bumeráng videók

A rajzfilmekhez hasonlóan az Instagram Boomerang alkalmazása videókat készít: egy videót úgy vág meg, hogy hurokban játsszák le. Rövid és percek alatt elkészíthető.

5. Emeld ki a csapatodat

A videó ideális médium a személyiségek bemutatására. Te elvégezted a munkát, hogy összeállíts egy nagyszerű csapatot – hagyd, hogy az elkötelezettségük és az ügyfélszolgálatuk csillogjon azzal, hogy filmre veszed őket munka közben.

Az online videókban marketing szempontból az a nagyszerű, hogy nem kell a következő Steven Spielbergnek vagy Martin Scorsese-nek lenned ahhoz, hogy eredményeket érj el. Ragadd meg okostelefonod, és kezdj el kísérletezni a videó marketinggel, terjeszd hatóköröd és növeld meg a nyereséged.

Még több érdekes információért és példáért kattints ide:

https://video-marketing.hu

 

Forrás: https://www.forbes.com/sites/forbestechcouncil/2022/06/03/why-video-plays-a-key-role-in-todays-marketing-scene

Hozzászólások

Helló, kedves cégben utazó!

Te most éppen az Üzleti Videológia blogját olvasod (vagy vlogját nézed). Célunk: hasznos, érdekes tartalmakkal ellátni Téged az üzleti videózás világából.

Ne elégedj meg ennyivel! Iratkozz fel most az Üzleti Videológia sorozatra, ahol különleges tippeket és az új bejegyzésekről értesítőt is kapsz a jövőben (amíg vissza nem vonod feliratkozásod).

Kattints ide és ismerd meg az Üzleti Videológiát jobban!

Videó marketing

Videók minden üzleti helyzetre!

Legújabb blogok:

Üzleti Facebookológia – Kövess!

Helló, kedves cégben utazó!

Te most éppen az Üzleti Videológia blogját olvasod (vagy vlogját nézed). Célunk: hasznos, érdekes tartalmakkal ellátni Téged az üzleti videózás világából.

Ne elégedj meg ennyivel! Iratkozz fel most az Üzleti Videológia sorozatra, ahol különleges tippeket és az új bejegyzésekről értesítőt is kapsz a jövőben (amíg vissza nem vonod feliratkozásod).

Kattints ide és ismerd meg az Üzleti Videológiát jobban!

Legyen Neked is Üzleti videód!

És ezt olvastad már?

Toborzó videó

Toborzó videó

Ma gondoltunk egy nagyot és szokásunkhoz híven viccesre vesszük a figurát még akkor is, ha egyébként egy nagyon komoly, céges, marketinget erősítő szakmai cikket kéne írnunk Nektek! A Toborzó videók hatékonyságáról szeretnénk pár szót ejteni, de vicces hasonlatokkal,...

Cégbemutató videó, hogy 2024-ben is az elsők között legyetek!

Cégbemutató videó, hogy 2024-ben is az elsők között legyetek!

Miért válasszátok az Üzleti videó Cégbemutató videóját a 2024-es marketing stratégiátok részeként? Ahogy haladunk a digitális korban, olyan elvárásokat támaszt elénk a modern világ, hogy csak kapkodjuk a fejünket! Aki lemarad, az kimarad! Tényleg! Mivel a...