Videó, ami a Google találati listájában is jó helyen szerepel

A Google találati listája az egyik legnépszerűbb online felület. A felhasználók napi szinten használják információszerzés céljából. A Google kereső az organikus találatok között szereti megjeleníteni a videós tartalmakat is, ha talál kapcsolódó megfelelően erős videót.

Nagy előnyre tehetünk hát szert azzal, ha az egyébként is elkészülő üzleti videónkat a keresőoptimalizálás szempontjainak figyelembe vételével töltjük fel. Így több embert érhetünk el, a kereső által, különösen olyan embereket, akik a videó témája iránt érdeklődnek.

Egyáltalán mi szerepel jól a Google találati listájában?

A keresőoptimalizálás esetében vannak bizonyos globális szabályok, amelyeket jó, ha betartunk. A Google keresője (és általában a keresők mind) elsősorban a szövegezést képes értelmezni, ezért a videó esetén is érdemes gondoskodni arról, hogy legyen egyszerű átirata, vagy összefoglalója annak. A videó alatti szövegrészről lesz még szó a cikkben, ezért erre külön nem térek ki még.

Szintén erős SEO faktor a linkhálózat. A keresési eredményeket még ma is a leginkább a weboldalra mutató linkek minősége és mennyisége határozza meg. A minőségi mutató öröklődik, bizonyos mértékben ezért hasznosak a jó minőségű oldalakról a videóra mutató hivatkozások. Ennek az az oka, hogy a kereső alapelve szerint az értékes tartalomra sokan hivatkoznak és sokan osztják meg azt a közösségi profiljaikban.

Üzleti videó keresőszóra ezt a videónkat adja a Google első helyen

A videók esetén nagy valószínűséggel (főként a YouTube esetén), befolyásoló tényező a megtekintések és a reakciók száma is a találati lista összeállításakor, hiszen ez is egy olyan mutató, ami az adott tartalom népszerűségére utal.

A videó helye

A videó optimalizálás során el kell dönteni azt, hogy a videót hová is töltjük fel. Kissé más az eljárás, ha videó megosztó felületet használunk, mint például a YouTube. Több eszköz áll majd a rendelkezésünkre, annak minden előnyével és hátrányával együtt, ha a saját weboldalunkon osztjuk meg a videónkat.

Akár az első akár a másik módszert alkalmazzuk, fontos hogy a videó elérési útvonala fix legyen. Ne töltsük át a videót egyik helyről a másikra, hiszen ezzel azt érjük el, hogy a kereső nem fogja megtalálni azt, illetve ha meg is találja később, az első változat másolataként értelmezheti azt.

Szóval fontos hogy az URL maradjon fix!

Jó megoldás lehet az is, hogy a videót feltöltöd a YouTube-ra, majd beágyazod azt a saját webhelyedbe. A YouTube esetén be lehet állítani azt is, hogy a videó ne jelenjen meg a keresési találatok között, így gyakorlatilag az anyagot csak a weboldaladon keresztül fogják tudni megnézni.

Kulcsszókutatás

A kulcsszókutatás kiváló módszer, amelyből megismerheted a közönség keresési szokásait. Ez akár videós, akár hagyományos keresőoptimalizálásról beszélünk, elsődleges szempont. A videó keresőoptimalizálása során a kapott kulcsszavakat felhasználhatjuk, illetve ajánlott felhasználni a videó címében, és a videó meta adatainak megadáskor is.

Figyelemfelkeltő videó szóra ezt a videónkat adja a Google először

Fontos, hogy még ha a YouTube felületét használjuk is, adjunk részletes leírást arról, hogy miről is szól a videó. Erre azért van szükség, hogy a keresőalgoritmus képes legyen megérteni, mi is a videó tartalma.

Másik gyakran alkalmazott megoldás a videó átirata a leírásban. Ilyenkor a videóban elhangzott információkat szövegesen is rögzítjük abból a célból, hogy minél több szókapcsolatot találjon a kereső a videó oldalán, és ennek megfelelően egyre több felhasználót irányítson hozzánk.

Hasznosítsuk újra a videókat

Ugyan az eredeti videó sokszorozása nem ajánlott, azt azonban megtehetjük, hogy a videóból egy adott részt kiemelünk, amit elterjesztünk különböző közösségi felületeken. A videó alatt, hivatkozásként megjeleníthetjük a teljes anyag elérhetőségét is. A linkek száma lényeges SEO faktor, amit nagy valószínűséggel a sok közösségi megosztás képes erősíteni.

Másrészt a rövid videók sikeresebbek a közösségi hálózatokon, és ha az információ a néző számára releváns, akkor számíthatunk arra is, hogy át fog kattintani az oldalunkra.

Még cégbemutató videó szóra is megtalál minket jó helyen…

Az újrahasznosítás egy másik módja az is, ha a YouTube-on engedélyezzük a videó beágyazásának lehetőségét más webhelyekre. Ha egy videó jellegéből olyan hasznos információt tartalmaz, ami sok ember számára hasznos, nagy esélyünk van rá, hogy azt más weboldalon is megjelenítik, ami szintén a linkhálózatunkat fogja erősíteni.

Miért érdemes a videót keresőoptimalizálni?

Az üzleti videók keresőoptimalizálása azért nagyon hasznos, mert jóval nagyobb átkattintást képes eredményezni. Ezt annak köszönhetjük, hogy a kereső találati listáján a videós találatokat az előnézeti, képpel együtt jeleníti meg. A vizuális tartalom így kiemelkedik az unalmas szöveges környezetből, ami bizonyítottan magasabb átkattintási arányt eredményez.

Tehát ha a videónk jó pozícióban jelenik meg a keresőben, ingyen reklámfelületet kapunk, ami már önmagában véve is jelentős előny.

Legyen üzleti videód!
Tetszett a cikk és nem akarsz lemaradni a modern vevőszerzés trendi módszereiről?
Iratkozz fel itt és cserébe adunk egy 10 részes email tanfolyamot a legfrissebb iparági hírek mellé!

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési irányelveinket ide kattintva olvashatod el (új ablakban nyílik)
Ellenőriznem kell, nem vagy-e robot!

Hozzászólások


Helló, kedves cégben utazó!

Te most éppen az Üzleti Videológia blogját olvasod (vagy vlogját nézed). Célunk: hasznos, érdekes tartalmakkal ellátni Téged az üzleti videózás világából.

Ne elégedj meg ennyivel! Iratkozz fel most az Üzleti Videológia sorozatra, ahol különleges tippeket és az új bejegyzésekről értesítőt is kapsz a jövőben (amíg vissza nem vonod feliratkozásod).

Kattints ide és ismerd meg az Üzleti Videológiát jobban!

Figyelemfelkeltő Facebook videó

Mitől fog a videód 5-10x több embert elérni? Hogyan lesz hatásosabb egy videós Facebook megjelenés?

Kattints ide és tudd meg!

 

Üzleti Videológia - okosságok

Szerezd meg a videológiát és legyél olyan videós a saját cégedben, aki eredményeket ér el a videóival.

Kattints ide és iratkozz fel most!

 

FIGYELEM! 10 mód arra, hogy megragadd a figyelmet a videóidban!

FIGYELEM! 10 mód arra, hogy megragadd a figyelmet a videóidban!

Azt mondják, hogy a figyelemnek két fajtája van: a nyakig érő és a felfelé irányuló figyelem. Előbbi esetben a hallgatónak, nézőnek kell küzdenie azért, hogy figyeljen. Biztosan te is láttál már olyan videót, aminél a téma érdekelt, de nagyon nyögvenyelősen sikerült...

Helyzet van!

Helyzet van!

https://youtu.be/C_OgoXifUEk Helyzet van. Ez sokunkat érint. Most nem könnyű - nekünk sem. Mindannyiunknak fontos, hogy ebben az időszakban is legyen munka - nekünk is. És tudom, hogy most nem feltétlenül a videókészítés az, ami elsőre teendőként eszedbe jut......

Kibeszélő 7. rész – Karácsonyi Videó Képeslap

Kibeszélő 7. rész – Karácsonyi Videó Képeslap

https://youtu.be/xjKVmpbdqxw Laci új VLOG évadot forgatott, amelyben részletesen feltárja egy-egy projektünket, részleteket közöl és megmutatja milyen nehézségek jöhetnek elő egy megrendelésnél, forgatásnál.MI ez a Kibeszélő VLOG? Sorozatunk záró epizódjában az év...

Üzleti Facebookológia – Kövess!

Legyél videológiailag tájékozott,
és iratkozz fel az Üzleti Videológia sorozatra!

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési irányelveinket ide kattintva olvashatod el (új ablakban nyílik)
Ellenőriznem kell, nem vagy-e robot!