Milyen videót csináljunk ha webáruházunk van

A videózás egyre több vállalkozás esetén lényeges médiacsatornává vált. A videók forgatása azonban még ma is összetettnek tűnhet. Ebben az írásunkban olyan ötleteket mutatunk meg, amelyek egyszerűen kivitelezhetőek. Azaz nem kell külön stábot fogadnunk, és forgatókönyvet írnunk a megvalósításukhoz, hiszen az élet maga generálja nekünk a forgatókönyvet.

Azon felül, hogy marketing szempontból jelentős megoldásokat kapunk a cikk által, néhány esetben gyakorlati előnyt is tudunk képezni az elkészített videókból.

Mutasd be néhány termékedet

Ha fizikai termékeket forgalmazol a webáruházadban, akkor érdemes lehet kiemelni néhányat a termékpalettáról, és bemutatni azokat kicsit részletesebben. Nem a monoton műszaki paramétereket felolvasó, egykedvű munkatársra kíváncsiak az olvasók, hanem hasznos információkra.

·         Ha laptopokat árusítasz webáruházadban, bemutathatsz néhány érdekesebb típust, akár teszteket is végezhetsz, lehetőleg mindenki számára érthető módon.

·         Ha ruházati boltod van, bemutathatsz néhány érdekes kollekciót, megmutathatod, milyen kényelmes a ruha anyaga, vagy, hogy milyen körülmények között előnyös a használata.

Ez a videó titkos! Egy részlet az Üzleti Videológia sorozatunkból, amelyet feliratkozóinknak adunk! Iratkozz fel Te is a többi részért (kattints)!

Ajánlj terméket

Az előző pontot tovább is fejleszthetjük, azaz konkrét termékeket ajánlhatunk a videónkban. Tegyük fel, hogy adott egy tipikus probléma, ami a vásárlóközönségünknél gyakran előfordul, és egy általunk forgalmazott termék képes megoldani azt a problémát.

Mutassuk meg azt hogyan is teszi ezt. Szólítsuk meg azokat valamilyen módon (ha lehet már a videó címében), akiket a probléma érint, és mutassuk, meg hogyan segít nekik a termékünk, a probléma megoldásában.

Ezzel nemcsak a profitunkat növeljük, de segítjük is a vásárlóinkat, amiért garantáltan hálásak lesznek, és akár megosztások vagy ajánlások formájában is segíthetik az üzlet épülését. Ezen felül gyakorlatilag a téma szakértőjeként pozícionáljuk magunkat, ami szintén előnyös helyzetet fog teremteni a videó marketing folyamatában.

Mutasd be mi történik a megrendelés után

Érdekes és bizalmat növelő fogás lehet, ha egy videóban lépésről lépésre bemutatjuk, hogy a webáruházban történő rendelés után mi történik a háttérben. Bemutathatjuk a folyamatot a rendelés beérkezésétől a postára adásig, persze nem túlzottan elmélyedve az adminisztráció mélységeiben. Az ötlet kiterjeszthető több belső folyamatra, is, így a garancia ügyintézésre, a beszerzésre és más vásárlást érintő területekre is.

Persze össze is foglalhatjuk a mindennapokat a cégen belül, hiszen az emberek szeretik azt látni, hogy  mi is történik valójában a háttérben.

A mai világban egyébként rendszeresen probléma, ami az eladás során is jellemző, hogy nem kapunk elegendő információt. Nincs is annál rosszabb vásárlóként, mint amikor a megrendelést elküldtük, esetleg ki is fizettük azt, és várunk, mert nem tudjuk, mi történik. A folyamatos kommunikáció megoldaná ezt a problémát, azonban sok webáruház esetén megfelelő technikai háttér hiányában ez a kényelmi szolgáltatás még várat magára. Egy videó, amelyen bemutatjuk miért is kell várnia a vásárlónak, csökkentheti a probléma hátrányait.

Mi is bemutatjuk a vevőinknek, hogyan is készül a videó – te miért ne mondanád el a Te folyamatod? Legyen üzleti videód!

Gyakori kérdések

Szintén komoly problémát jelentenek azok a kérdések, amelyek gyakran újra és újra felmerülnek. Ezeket mindenképpen érdemes gyűjteni, és egy a videósok körében gyakran előforduló kérdezz-felelek stílusban megválaszolni azokat.

A módszer előnye hogy nem igényel túlzottan nagy felkészültséget, elegendő egy okostelefon, amit leteszünk az asztal elé, megfelelő fényviszonyok, és már olvashatjuk is fel a kérdéseket, és válaszolhatunk rájuk.

Az ilyen videókat elkészíthetjük egyben is, viszont érdemesebb kérdésenként készíteni egy anyagot, amit később válaszként is megadhatunk az ügyfélszolgálaton befutó kérdésekre vonatkozóan, ezzel is kapacitást nyerve úgy, hogy az ügyfél elégedett marad.

Miben más a ti web áruházatok?

Szintén jó kiindulás lehet egy anyag, ami bemutatja a webáruházat. Szintén nem unalmas bemutatkozó szövegre kell itt gondolni, inkább valamilyen érték kiemelésére egyedi formában. Ha a webáruház például különösen ügyel az ügyfelek véleményére, érdemes ezt bemutatni ezt egy videóban.

Mondd el milyen módon figyeltek az ügyfelekre. Milyen módszereket használtok az elégedettség növelése érdekében.

Hogyan kezdjek neki?

A videó készítés ma már nem nagy ördöngösség. Egyszerűen fogj egy kamerát, vagy egy telefont, írj pár jegyzetet, ha nem lenne, világos miről is szól majd a videó, és kezdd el.

Az itt leírt tippektől persze eltérhetsz, minél egyedibb dolgot csinálsz, annál nagyobb sikerre számíthatsz a videóddal kapcsolatban. De felhasználhatod ezeket az ötleteket is a céljaid megvalósítására.
Tetszett a cikk és nem akarsz lemaradni a modern vevőszerzés trendi módszereiről?
Iratkozz fel itt és cserébe adunk egy 10 részes email tanfolyamot a legfrissebb iparági hírek mellé!

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési irányelveinket ide kattintva olvashatod el (új ablakban nyílik)
Ellenőriznem kell, nem vagy-e robot!

Hozzászólások


Helló, kedves cégben utazó!

Te most éppen az Üzleti Videológia blogját olvasod (vagy vlogját nézed). Célunk: hasznos, érdekes tartalmakkal ellátni Téged az üzleti videózás világából.

Ne elégedj meg ennyivel! Iratkozz fel most az Üzleti Videológia sorozatra, ahol különleges tippeket és az új bejegyzésekről értesítőt is kapsz a jövőben (amíg vissza nem vonod feliratkozásod).

Kattints ide és ismerd meg az Üzleti Videológiát jobban!

Figyelemfelkeltő Facebook videó

Mitől fog a videód 5-10x több embert elérni? Hogyan lesz hatásosabb egy videós Facebook megjelenés?

Kattints ide és tudd meg!

 

Üzleti Videológia - okosságok

Szerezd meg a videológiát és legyél olyan videós a saját cégedben, aki eredményeket ér el a videóival.

Kattints ide és iratkozz fel most!

 

FIGYELEM! 10 mód arra, hogy megragadd a figyelmet a videóidban!

FIGYELEM! 10 mód arra, hogy megragadd a figyelmet a videóidban!

Azt mondják, hogy a figyelemnek két fajtája van: a nyakig érő és a felfelé irányuló figyelem. Előbbi esetben a hallgatónak, nézőnek kell küzdenie azért, hogy figyeljen. Biztosan te is láttál már olyan videót, aminél a téma érdekelt, de nagyon nyögvenyelősen sikerült...

Helyzet van!

Helyzet van!

https://youtu.be/C_OgoXifUEk Helyzet van. Ez sokunkat érint. Most nem könnyű - nekünk sem. Mindannyiunknak fontos, hogy ebben az időszakban is legyen munka - nekünk is. És tudom, hogy most nem feltétlenül a videókészítés az, ami elsőre teendőként eszedbe jut......

Kibeszélő 7. rész – Karácsonyi Videó Képeslap

Kibeszélő 7. rész – Karácsonyi Videó Képeslap

https://youtu.be/xjKVmpbdqxw Laci új VLOG évadot forgatott, amelyben részletesen feltárja egy-egy projektünket, részleteket közöl és megmutatja milyen nehézségek jöhetnek elő egy megrendelésnél, forgatásnál.MI ez a Kibeszélő VLOG? Sorozatunk záró epizódjában az év...

Üzleti Facebookológia – Kövess!

Legyél videológiailag tájékozott,
és iratkozz fel az Üzleti Videológia sorozatra!

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési irányelveinket ide kattintva olvashatod el (új ablakban nyílik)
Ellenőriznem kell, nem vagy-e robot!