Így lesz sok néződ és feliratkozód a videóidnál

2019-04-09


Sok feliratkozót szeretnél, de nem tudod, hogyan érd ezt el? A megoldás rendkívül egyszerű, de ugyanakkor nem könnyű megvalósítani. Elsőként talán azt kell inkább tisztázni miért is van szükséged arra, hogy sokan kövessék a csatornádat.

Miért kell sok feliratkozót gyűjtened?

A YouTube videó csatornák, bármilyen módon használod is azokat, a népszerűségről szólnak. A cél általában az, hogy a videók minél több elérést produkáljanak. Minél többen nézik meg a videódat, annál több lesz a profitod.

De hogyan érheted el, hogy sokan megnézzék a videódat? Valójában bármennyire jó anyagot is raksz össze, amíg nem tudatod az emberekkel, hogy létezel, addig kicsi az esély arra, hogy megnézzenek. Az a módszer, miszerint feltöltöd a videódat és az emberek elkezdik azt megnézni, sőt meg is osztják a közösségi oldalukon, elvétve működik csak.

Iratkozz fel az Üzleti videológia sorozatra!

Valamilyen csatornán tudatnod kell, hogy létezik egyáltalán a videód. Elkezdheted hirdetni persze az anyagot, és ha valóban értékes videót készítettél, be is tudod indítani azt. Azonban ez költséges módja a népszerűsítésnek.

Kereső- optimalizálhatod is a videódat, ennek köszönhetőn folyamatos forgalmat érhetsz el a Google által, azonban ehhez idő kell, arról nem is beszélve, hogy a folyamatokat itt is ugyanúgy be kell állítani, amihez szakemberre lesz szükséged.

A legolcsóbb és leghatékonyabb módja tehát a népszerűsítésnek az, ha követőket, feliratkozókat gyűjtesz, akik rendszeresen értesülnek arról, ha új videót töltesz fel.

Módszerek a feliratkozó gyűjtéshez

A feliratkozók gyűjtése nem is annyira egyszerű. Hogyan vehetsz rá valakit, hogy feliratkozzon a csatornádra? Többféle megoldást, módszert is összegyűjtöttünk, amelyek képesek erősíteni egymást, azaz akár többféle megoldást is követhetsz, de találhatsz ki újakat is.

Szegmentáld a közönséged

Azaz határozd meg kit is szeretnél megszólítani a videóiddal. A legtöbb videókészítő ott rontja el a dolgot, hogy nincs igazán tisztában azzal, hogy mit is szeretne a csatornájával. A célközönség meghatározásának megvan az az előnye, hogy bizonyos követőszám felett már kialakul egy elképzelésed arról, hogy a nézőid mit szeretnek, mivel lehet megmozdítani őket. Ha sokat kommunikálsz velük, egy idő után akaratlanul is kiismered őket. Ha ismered a közönség igényeit és reakcióit, akkor pedig könnyedén tudsz számukra tetsző videót, sőt ajánlatot készíteni.

Rendszeresség

Ha valaki feliratkozott a csatornádra, annak oka van. Az oka az, hogy érdeklődik az iránt, amivel foglalkozol, és persze szeretne az adott témában több videót látni tőled. Lehetőleg rendszeresen. Ha nem gondoskodsz arról, hogy időnként valamilyen újdonsággal rukkolj elő, a feliratkozó elveszítheti az érdeklődését és vagy leiratkozik, vagy egyszerűen nem fog már érdeklődni, amikor hosszú csend után új anyaggal állsz elő.

Karácsonyi kampányunk nyitó videója –> KarácsonyiKampány.hu

A legjobban tehát akkor jársz, ha hosszútávon gondolkodsz. Ha most éppen nincs is olyan sales ajánlatod, ami közvetlen profitot jelent számodra, a közönségeddel akkor is foglalkozz. Tartsd fenn bennük a tüzet annak érdekében, hogy amikor eljön az üzleti ajánlatod ideje, azonnal harapjanak a csalidra.

Legyél jelen több csatornán

A YouTube kiváló felület, azonban a célközönséged valószínűleg máshol is elérhető. Legyen szó bármilyen platformról, szerencsés helyzetben leszel akkor, ha más környezetben is hallanak rólad. Egyes statisztikák szerint legalább 7 alkalommal kell találkoznunk egy márkanévvel, személlyel, vagy ajánlattal, mire elfogadjuk azt.

Ha már megtaláltad a célcsoportod és meg tudod pontosan határozni, hogy kikből is áll, akkor könnyen tudsz kampányolni több felületen is, ahol ugyanúgy elérheted őket. Ennek köszönhetően nő majd a bizalmi faktor, arról nem is beszélve, hogy másokat is elérhetsz így.

Call To Action

Szólítsd fel a videók nézőit, hogy iratkozzanak fel a csatornára. Ezt nem fogja senki tolakodásnak venni, hiszen ez megszokott dolog a YouTuber-ek körében. Akinek tetszenek a videóid, az biztosan élni is fog a lehetőséggel, de ha nem szólsz neki elképzelhető, hogy eszébe sem jut. Ez a Call To Action igazi erőssége. Mindenki tisztában van vele, hogy azért késztettél videót, hogy azt minél többen meg tudják nézni. Ahhoz azonban, hogy sokan megnézzék, sok embert kell tudnod elérni, amelynek a feliratkozás elfogadott módja.

Mit csináljak, ha már sok követőm van?

Sokféle üzleti modell létezik arra vonatkozóan, hogy mit lehet kezdeni egy nagy rajongótáborral, de próbálhatsz saját rendszert is kialakítani. Ha eleve azzal a céllal hoztad létre a közönséged, hogy a már meglévő szolgáltatásod népszerűsítsd a körükben, akkor már valószínűleg kész terved is van. De ha rajongógyűjtéssel kezdted a dolgot, nehezebb a helyzet. Ilyenkor gondolkodhatsz saját márkás termékek értékesítésében, szponzorok keresésében, vagy a támogatások és a hirdetési rendszerek használata is jó megoldásnak ígérkezik.

VLOG sorozatunk! Iratkozz fel Youtube csatornánkra!

Legyen üzleti videód!

Hozzászólások

Helló, kedves cégben utazó!

Te most éppen az Üzleti Videológia blogját olvasod (vagy vlogját nézed). Célunk: hasznos, érdekes tartalmakkal ellátni Téged az üzleti videózás világából.

Ne elégedj meg ennyivel! Iratkozz fel most az Üzleti Videológia sorozatra, ahol különleges tippeket és az új bejegyzésekről értesítőt is kapsz a jövőben (amíg vissza nem vonod feliratkozásod).

Kattints ide és ismerd meg az Üzleti Videológiát jobban!

Videó marketing

Videók minden üzleti helyzetre!

Legújabb blogok:

Üzleti Facebookológia – Kövess!

Helló, kedves cégben utazó!

Te most éppen az Üzleti Videológia blogját olvasod (vagy vlogját nézed). Célunk: hasznos, érdekes tartalmakkal ellátni Téged az üzleti videózás világából.

Ne elégedj meg ennyivel! Iratkozz fel most az Üzleti Videológia sorozatra, ahol különleges tippeket és az új bejegyzésekről értesítőt is kapsz a jövőben (amíg vissza nem vonod feliratkozásod).

Kattints ide és ismerd meg az Üzleti Videológiát jobban!

Legyen Neked is Üzleti videód!

És ezt olvastad már?