Hirdess jól!

2022-07-04

hirdess jól

A bevétel szerzés segítő, bevétel generáló videók korunk vibráló, a figyelmünket akarva, akaratlanul is elkapó eszközei. Nemrég még csak sok milliárdos árbevételű hatalmas multinacionális cégek területe volt a tévében ez a hirdetési lehetőség. Ma már század akkora költségvetéssel készülhetnek ezek a reklámok, hirdetések. S ha ügyesek vagyunk, akkor az a videó látványos, kreatív, a reklám zajból kiemelkedő. Külön követelmény, hogy nemcsak az olvasást kerülő videó rajongóknak kell megfelelnie, hanem a jól és gyorsan olvasó emberek figyelmét is fel kell keltenie!

Lássuk, milyen videó marketing eszközeink vannak a hirdetési célok eléréséhez!

Figyelemfelkeltő Facebook Videó

Manapság gyakran több időt töltünk a Facebook-on, mint a tévét bámulva. S mivel ott is van lehetőség mozgó képes hirdetés közzétételére, élhetünk ezzel a lehetőséggel is! Sőt, ezzel még előrébb is sorolunk a Facebook algoritmusokban, mert ők is szeretnék még vonzóbbá tenni a platformjukat! Ne felejtsük el, hogy a Facebook a világ legnagyobb médiája, de egyetlen sorát, egyetlen képkockáját sem maguk írják, hanem azt a felhasználókra bízzák!

Rengetegen készítenek és töltenek fel a Facebook-ra videókat. Szerencsére ezek jelentős része alig-alig élvezhető és teljesen jelentéktelen kutyás-cicás videó. Mások meg ugyan professzionális szinten elkészítettek, de keveseket érdeklő politikusi nyilatkozatok.

A cégek számára a Facebook jelenlét összetett tevékenység. Közösség építése, visszajelzések megszerzése, új termékek és szolgáltatások bemutatása, meglévő termékek hirdetése, panaszok kezelése, kommunikáció folyamatos fenntartása és ehhez hasonló dolgok szükségesek egymást erősítő egységben, szinergiában.

Az bevételszerzést segítő üzleti videók minden felsorolt cél elérését tudják segíteni. Leggyakrabban animált videók. Az animáció olyan filmkészítési technika, amely élettelen tárgyak, rajzok vagy ábrák „kockázásával” olyan illúziót kelt a nézőben, mintha az egymástól kis mértékben eltérő képkockák sorozatából összeálló történésben, a szereplők megelevenednének vagy élnének. Ezt persze lehet kombinálni forgatott videókkal is. Az ezt kiegészítő narráció (szöveg alámondás), feliratok és zene teszik teljessé a figyelem felkeltését. S ha már elkészültek, a Facebook-on való használaton kívül felkerülhetnek a saját honlapra, vagy más olyan csatornákra, mint a YouTube, Instagram, TikTok, LinkedIn, Google Ads stb.

A Facebook videó stílusa lehet könnyed, játékos, humoros vagy komoly szakmai, üzleti videó. Alkalmazkodik a vevőkkel megteremtett kommunikációs nyelvezethez, és hatékonyan képes azt meg is erősíteni. 

Mi itt az Üzleti videó™ stúdióban általában kétféle hosszúságban készítjük el a figyelemfelkeltő Facebook videót. Egy hosszabbat a videós posztokhoz és egy rövidebbet a beágyazott videós hirdetésekhez.

Sales videó

Egy jó videó önmagában képes eladásokat produkálni. Ezeket a videókat hívjuk „sales videónak”. Gondoljunk csak a teleshop műsorokra! Egész üzletág nőtt ki erre a lehetőségre. S a gyors internet elterjedése miatt már ez számítógépen, telefonon is megjeleníthető. A web áruházak kiemelt kínálatának alapvető marketing eszköze az ilyen videó.

Az értékesítők a képzésük során sokat tanulnak arról, hogyan kell bemutatniuk a terméket, szolgáltatást. Elsajátítják, miként kell megmutatniuk a termékük előnyeit. Képesek összehasonlítani a konkurensek hasonló termékeivel. Tudják kezelni a szokásos kifogásokat és megnyugtató megoldást adnak minden vásárlást akadályozó bizonytalankodásra. S most képzeljük el, hogy van idő egy ilyen meggyőző értékesítési „alakítás” átgondolására és elkészítésére egy videó marketing eszközzel! Na ez lesz a sales videó. Amelynek a legfontosabb funkciója az eladások generálása, növelése.

A sales videó használható a weboldalon, a közösségi médiában, hirdetésként, és még olyan különleges helyen is, mint egy e-mail végén az aláírás. Ez az aláírás videó!

A Sales videó a weblapra téve gyorsítja a döntési folyamatot, hiszen összefoglalja a sales oldal tartalmát, vizuálisan feldobja az oldal egészét. Vele bevethetünk minden olyan marketing-kommunikációs trükköt és praktikát, amit a cég használni szokott. Alkalmazhatjuk ezen videó marketing típusban is az érvek felsorolását, a kifogáskezelést, de még a döntések sürgetését is igénybe vehetjük. Egy hirdetés „landing” oldalán felhasználva olyan élményt kínál, mintha máris egy élő üzletkötővel kerültünk volna kapcsolatba!

A Sales videó a cég döntésétől függően lehet élő szereplős, animált vagy rajzolt. A szereplői lehetnek a cég munkatársai, vagy akár a cégvezető, de fizetett statisztákat, színészeket is felkérhetünk.

Hirdetés videó – reklám spot

A tévékben megszokott klasszikus reklám spot már szinte bárki által elérhető. Az Üzleti videó™ is készít ilyeneket. Nem csak millió feletti költségvetéssel – hanem sokkal olcsóbban is!

Egy reklám spot sokféle képernyő felületen használható. A Google Ads Display felületén, tévében, a saját web oldalakon, közösségi média hirdetései között vagy bármely más hirdetési felületen. Nincs tartalmi kötöttség: lehet szereplőkkel (akár színészekkel) forgatott, animált vagy rajzfilmes figurákkal eljátszott. A reklámkészítés szabályait érdemes csak betartani (ne legyen megtévesztő, amit újnak mondunk, valóban új legyen, a fontos állításaink legyenek igazolhatók, ha valaki ajánlását idézzük, akkor Ő tényleg ajánlja, a más termékekkel összehasonlítás korrekt legyen, ha árengedményt adunk, akkor valóban az utolsó árból történő százalékot adjuk meg, ha piackutatásra hivatkozunk, azt pontosan írjuk le stb.).

Érdemes a hirdetés, reklám spot videót a konkrét felülethez alakítani. Például egy Volánbuszon lejátszott hirdetés formája és tartalma – ha hatékonyan szeretnénk hirdetni -, legyen egy kicsit más, mint ugyanazon cég televízióban vetített hirdetése! Nem nagy átalakítás ezeket a változatokat elkészíteni, ezért az Üzleti videó™ ezt mindig ajánlja!

A reklám spot elsődleges feladata a könnyű megjegyezhetősége és a vásárlásra ösztönzés. Egy jól elkészített spot megnézése után özönlenek a boltba az emberek. Nyilván magasabb büdzsével könnyebb látványos hirdetéseket, reklám spotokat gyártani, de egy-egy kreatív ötlet a kis költségvetésű videókat is hatékonnyá tudja tenni!

Divatja van a hirdetési videókban, a reklám spotokban a mini sztoriknak. Az emberek mindig szívesen hallgatják, örömmel nézik a történeteket. Ám ez a sztori nem lehet terjengős, hanem egyetlen ütős, könnyen megjegyezhető poénra, tanulságra kell azt kihegyezni.

A hirdetés videó, reklám spot jól működik a drága, nagy nézettségű tévés reklám képernyőkön is és a direkt megkereséssel csak az adott potenciális vevőnek megmutatott olcsó internetes felületen is. Kiválóan támogatják ezek a hirdetések a márkát, növelik a márka ismertséget és elfogadottságot.

Kampány videó

A marketing leghatásosabb formája az, ha nem csak egyedi hirdetéseken alapul, hanem egymással összefüggő, több elemből álló marketing kampánnyal rukkolunk elő. A marketing kampányokat éppen az teszi hatékonnyá, hogy többféle marketing eszközt használ. A kampány videó az egyike az ilyen eszközöknek.

A kampány videó lehet a kampány csattanós indítója, a hatásos befejezője, egyik eleme vagy akár a központi, legfontosabb része a marketing hadműveletnek. Bármelyiket választhatjuk!

A kampány videó készülhet forgatott anyagból vagy animációból. A forgatott kampány videó szereplője lehet színész, influenszer, híresség, de akár a cég munkatársa is. 

Például egyik lehetőség az, amikor a videók képezik magukat a központi üzeneteket, amit e-mail hírlevél sorozat kampány segítségével juttatunk el az érdeklődőknek. A másik lehetőség, hogy egy ütős kampány indító videót készítünk és azt meghirdetjük a social média platformokon (Facebook, LinkedIn stb.). S aki erre kattint, annak indul egy marketing kampány (amelyben vegyesen lehetnek szöveges, képes és videós elemek).

Bevált kampány videó típus, amikor ismert személyiségekkel, hírességekkel, celebritásokkal mondatjuk el, amit mondani szeretnénk a potenciális vevőinknek. A legtöbb ilyen ember nem megfizethetetlenül drága és mi az Üzleti videó™nál fel tudjuk őket kutatni! Hiába tudja mindenki, hogy ő csak egy színész, aki felmondja az adott szöveget, mégis az ő ismertségét, meghitt közelségét tudja ezzel kölcsönözni a mi cégünknek.

A jelen cikkben felsorolt négy videó marketing eszköz (a Figyelemfelkeltő Facebook Videó, a sales videó, a hirdetés videó – reklám spot és a kampány videó) ún. bevétel generátorok. Nemcsak növelik a márka ismertséget, nemcsak javítják a cég elfogadottságát, hanem közvetlen bevételeket is képesek generálni – nem kis mértékben! Képesek érzelmeket kiváltani, az értelemre hatni és nagy tömegeket elérni. Te se mondj le erről a hatékony eszközről! 

Most vedd fel velünk a kapcsolatot itt:
https://video-marketing.hu/bevetelszerzest-segito-videok/

Hozzászólások

Helló, kedves cégben utazó!

Te most éppen az Üzleti Videológia blogját olvasod (vagy vlogját nézed). Célunk: hasznos, érdekes tartalmakkal ellátni Téged az üzleti videózás világából.

Ne elégedj meg ennyivel! Iratkozz fel most az Üzleti Videológia sorozatra, ahol különleges tippeket és az új bejegyzésekről értesítőt is kapsz a jövőben (amíg vissza nem vonod feliratkozásod).

Kattints ide és ismerd meg az Üzleti Videológiát jobban!

Videó marketing

Videók minden üzleti helyzetre!

Legújabb blogok:

Üzleti Facebookológia – Kövess!

Helló, kedves cégben utazó!

Te most éppen az Üzleti Videológia blogját olvasod (vagy vlogját nézed). Célunk: hasznos, érdekes tartalmakkal ellátni Téged az üzleti videózás világából.

Ne elégedj meg ennyivel! Iratkozz fel most az Üzleti Videológia sorozatra, ahol különleges tippeket és az új bejegyzésekről értesítőt is kapsz a jövőben (amíg vissza nem vonod feliratkozásod).

Kattints ide és ismerd meg az Üzleti Videológiát jobban!

Legyen Neked is Üzleti videód!

És ezt olvastad már?